Labai avižinis pyragas. Kaip didelis avižinis sausainis. Bet, kaip praktika rodo, žmonių, nemėgstančių avižinių sausainių, nėra.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 50 min.
Pyrago tešlai paruošti reikia:
125 g ištirpinto ir ataušinto sviesto
80 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
50 ml pieno
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile
Žiupsnelio druskos
100 g avižinių dribsnių
200 g avižinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 kriaušių
20 g migdolų riekelių (pabarstyti)
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
1. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą.
2. Sviestą išplakite su cukrumi, plakdami įmuškite kiaušinį ir pamažu supilkite pieną. Įberkite vanilinį cukrų ir druską.
3. Avižinius dribsnius sumalkite ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Abi mases greitai sumaišykite.
4. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis.
5. Sudėkite tešlą į formą, ant viršaus – kriaušių riekeles ir užberkite migdolais. Kepkite apie 45–50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
6. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu iešmeliu. Iškepusį pyragą 10–15 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Gardžių atradimų.