top of page

Avinžirnių, tahini pastos ir sezamų kepsneliai (Receptas)

Viduje minkšti, išorėje traškūs avinžirnių ir tahini pastos kepsneliai patik ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams. Ypač tinka vasarą, nes lengva, bet sotu. Tahini pasta, ciberžolė, kuminas suteikia indiškų skonių. Mėgaukitės.

tahini ir avinžirnių kepsneliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm

10 minučių gaminimas

25 min kepimas


Avinžirnių kepsneliams pagaminti reikia:

  •  2 skardinių avinžirnių (po 400 g)

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto tahinio

  • 2 šaukštelių malto kumino

  • 1/2 šaukštelio ciberžolės

  • 2 šaukštelių maltos kalendros

  • 50 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų sezamų

1. Virtus avinžirnius nusunkite ir nusausinkite. Visus produktus, išskyrus sezamus, miltus ir kepimo miltelius, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu, kad pasidarytų vientisa masė. Suberkite miltus, dalį sezamų sėklų bei kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite valandai.

2. Išminkykite masę vėl ir suformuokite nedidelius paplotėlius.

3. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabarstykite likusiais sezamais.

4. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 25 min.


Gardžių atradimų.

Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page