top of page

Atrask augalinį: avinžirnių miltų omletas su daržovėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.                                                                                                                        


avinžirių omletas_Alfo receptas
Nutriciously nuotr.

Avinžirnių miltų omletui su daržovėmis pagaminti reikia:

  • ⅔ puodelio avinžirnių miltų (60 g)

  • ¼ a. š. druskos

  • pipirų pagal skonį

  • ½ a. š. ciberžolės

  • ¼ a. š. česnako miltelių

  • ½ a. š. kepimo miltelių

  • 1 v. š. maistinių mielių

  • 1 a. š. obuolių sidro acto

  • ¾ puodelio vandens (180 g)

  • žiupsnio juodosios (kala namak) druskos

Daržovių:

  • 2 skiltelių traiškyto česnako

  • 2 pievagrybių, pjaustytų

  • ¼ puodelio pjaustytos raudonosios paprikos

  • 2 mažų pomidorų, supjaustytų

  • ½ geltonojo svogūno, pjaustyto



  1. Visus sausus omleto tešlos ingredientus gerai sumaišykite dubenyje.

  2. Tuomet supilkite vandenį ir gerai išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlą.

  3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilkite truputį vandens, daržovių sultinio ar aliejaus. Sudėkite česnaką, svogūną, grybus, pakepkite 2 minutes, o tuomet pridėkite raudonąją papriką.

  4. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite pomidorus, viską išmaišykite ir pakepkite dar minutę.

  5. Perkelkite daržoves iš keptuvės ant lėkštės.

  6. Supilkite tešlą į keptuvę ir paskirstykite taip, tarsi keptumėte didžiulį blyną. Kepkite jį ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 5 minutes, kol krašteliai sukietės.

  7. Mentele apverskite omletą ant kitos pusės ir pakepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite daržoves ant omleto viršaus, uždenkite keptuvę dangčiu ir dar pakepkite tol, kol iškeps omleto vidurys.

  8. Perkelkite omletą į lėkštę, perlenkite jį pusiau.

  9. Patiekite su gardžiais pagardais - šviežiomis žolelėmis, avokadu, veganišku jogurtu!

Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Nutriciously.


Naujausi įrašai

bottom of page