Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Avinžirnių miltų omletui su daržovėmis pagaminti reikia:
⅔ puodelio avinžirnių miltų (60 g)
¼ a. š. druskos
pipirų pagal skonį
½ a. š. ciberžolės
¼ a. š. česnako miltelių
½ a. š. kepimo miltelių
1 v. š. maistinių mielių
1 a. š. obuolių sidro acto
¾ puodelio vandens (180 g)
žiupsnio juodosios (kala namak) druskos
Daržovių:
2 skiltelių traiškyto česnako
2 pievagrybių, pjaustytų
¼ puodelio pjaustytos raudonosios paprikos
2 mažų pomidorų, supjaustytų
½ geltonojo svogūno, pjaustyto
Visus sausus omleto tešlos ingredientus gerai sumaišykite dubenyje.
Tuomet supilkite vandenį ir gerai išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlą.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilkite truputį vandens, daržovių sultinio ar aliejaus. Sudėkite česnaką, svogūną, grybus, pakepkite 2 minutes, o tuomet pridėkite raudonąją papriką.
Daržovėms suminkštėjus, sudėkite pomidorus, viską išmaišykite ir pakepkite dar minutę.
Perkelkite daržoves iš keptuvės ant lėkštės.
Supilkite tešlą į keptuvę ir paskirstykite taip, tarsi keptumėte didžiulį blyną. Kepkite jį ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 5 minutes, kol krašteliai sukietės.
Mentele apverskite omletą ant kitos pusės ir pakepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite daržoves ant omleto viršaus, uždenkite keptuvę dangčiu ir dar pakepkite tol, kol iškeps omleto vidurys.
Perkelkite omletą į lėkštę, perlenkite jį pusiau.
Patiekite su gardžiais pagardais - šviežiomis žolelėmis, avokadu, veganišku jogurtu!
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Nutriciously.