top of page

Atrask augalinį: avinžirniais įdarytos cukinijos (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Avinžirniais įdarytos cukinijos tiks ir pietums, ir vakarienei, nes yra sotus, bet lengvas maistas.


įdarytos cukinijos_augalinė mityba
Kas tas avokadas nuotr.

Įdarytoms cukinijoms pagaminti reikia:

  • 2 cukinijų

  • 100 g Bolivinių balandų (Kinvos)

  • 1 ind. konservuotų avinžirnių

  • 2 saujų špinato lapų

  • ½ a. š. kario miltelių

  • ½ a. š. paprikos miltelių

  • ½ a. š. malto kumino

  • 1 česnako skiltelės

  • Juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 2 v. š. kokoso aliejaus

  • 4 a. š. alyvuogių aliejaus


  1. Bolivines balandas perplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinatų lapus.

  2. Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Nuplauti cukinijas. Išdžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsinti ir išpjauti cukinijos „vidurius“. Supjaustyti juos mažais gabaliukais.

  3. Keptuvėje įkaitinti kokoso aliejų ir apkepinti česnaką. Įdėti prieskonius (kario, paprikos miltelių, kumino) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti.

  4. Tada viską sumaišyti drauge: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, Bolivines balandas, supjaustytą špinatą. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.

  5. Įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page