4-6 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 2 val.
Reikia:
4 šaukštų akvafabos
1 šaukštelio obuolių acto
Žiupsnelio druskos
125 ml tirpinto kokosų aliejaus (jei nenorite jausti kokosų skonio, rinkitės rafinuotą)
4 šaukštų rapsų aliejaus
Žiupsnelio ciberžolės1 šaukšto sojų lecitino
1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite obuolių actą, suberkite druską ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios
.2. Į maisto smulkintuvą supilkite ištirpintą kokosų aliejų, rapsų aliejų, ciberžolę bei sojų lecitiną ir viską švelniai suplakite iki vientisos konsistencijos.
3. Aliejų mišinį atsargiai, bet gerai įmaišykite į akvafabos putas.
4. Paruoštą masę supilkite į sviesto laikymui skirtą indą ir neuždengę dangteliu įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.