top of page

Atrask augalinį: veganiška trinta bulvių sriuba (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


trinta bulvių sriuba_veganiška sriuba_sriubos receptas
@Plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Veganiškai trintai bulvių sriubai pagaminti reikia:

  • Vieno vidutinio svogūno

  • 3 saliero stiebų

  • 3-4 česnako skiltelių

  • 500ml nesaldinto sojų pieno

  • 12 (750g) smulkintų bulvių

  • Saujos šaldyto / šviežio poro

  • Pipirų

  • 2 sultinio kubelių

  • 15g maistinių mielių

1. Apkepti svogūną, saliero stiebus ir česnako skilteles.

2. Užkaisti 500ml vandens ir nesaldintą sojų pieną. Sudėti smulkintas bulves, saują šaldyto/šviežio poro, keptas daržoves, pipirų ir sultinio kubelius.

3. Virti 15-20 min. vis pamaišant.

4. Išvirus suberti maistinių mielių ir sumalti.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @Plantasticka.


Naujausi įrašai

bottom of page