Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Savaitę pradėkite veganiška kokosine matcha late.
Vanilinei kokosinei matcha latei pagaminti reikia:
4 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. matcha miltelių
1 a. š. kokosų cukraus
1½ puodelio barista avižų pieno
1 puodelio neriebaus kokosų pieno iš skardinės
¼ puodelio karšto, maždaug, 80°C temperatūros, vandens
Stiklainėlyje sumaišykite sausuosius ingredientus.
Į nedidelį puodą supilkite avižų ir kokosų pieną. Maišydami mišinį įkaitinkite, bet neleiskite užvirti.
Vienai latte į puodelį sudėkite vieną valgomajį šaukštą sausojo mišinio ir užpilkite dviem valgomaisiais šaukštais karšto vandens. Nepilkite verdančio vandens tiesiai, nes nuo jo matcha gali pasidaryti kartesnė. Gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumuliukų.
Išpilstykite karštą pieną į puodelius ir, jei norisi, papuoškite viršų plaktu pienu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Pick Up Limes.