top of page

Atrask augalinį: keksiukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.


Keksiukai nebūtinai turi būti saldūs. Šis receptas yra vienas tų labai pavykusių užkandinių keksiukų variantų, kuriame alyvuogės labai gerai sudera su džiovintais pomidorais. Juodas alyvuoges galima pakeisti žaliosiomis, jeigu jas mėgstate labiau, taip pat galima įdėti ir kitų savo mėgstamų daržovių.


keksiukai su alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais_Alfo receptas
Plantasticka nuotr.

12 keksiukų


Užkandiniams keksiukams pagaminti reikia:

  • 250 g. kvietinių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 0,5 šaukštelio druskos

  • 300 ml. šilto vandens

  • 1 šaukštelio obuolių acto

  • 75 ml. aliejaus (recepte naudotas saulėgrąžų, bet galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar kitu)

  • 3-4 svogūnų (apie 200g.)

  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų (arba šviežių)

  • 80 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų

  • 90 g. saulėje džiovintų pomidorų

  • Šiek tiek aliejaus daržovių apkepimui


  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

  2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.

  3. Atskirame inde sumaišyti vandenį, obuolių actą ir aliejų. 

  4. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti susmulkintus svogūnus, galima įberti žiupsnį druskos. Kai svogūnai apkeps, į keptuvę kartu sudėti smulkintas alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir prieskonius (bazilikus, raudonėlius). Pakepti dar 2-3 minutes.

  5. Sumaišyti miltų mišinį ir vandens, acto bei aliejaus mišinį viename inde. Tuomet įmaišyti ir visą apkeptų svogūnų su prieskoniais mišinį.

  6. Masę išskirstyti keksiukų kepimo formoje (iš viso gausis 12 keksiukų). Galima dėti į formeles, tačiau ir be jų keksiukai neturėtų prilipti. Taip pat galima skardą ištepti su šiek tiek aliejaus. 

  7. Keksiukus kepti 20-25 minutes. Iškepus palikti atvėsti. 


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka


Naujausi įrašai

bottom of page