Avinžirnių keksas


Avinžirnių keksas, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 50 g kakavos

  • 70 ml aliejaus (neutralaus kvapo)

  • 10 datulių

  • 4 kiaušinių

  • 200 g viso grūdo miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 50 g juodojo šokolado

1. Avinžirnius labai gerai nusausinkite ir sutrinkite kartu su datulėmis ir aliejumi. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įmaišykite į avinžirnių masę. Baltymus išplakite iki standžių putų.

2. Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

3. Pramaišiui dėkite avinžirnių masę, miltų mišinį, dalį išplaktų baltymų, viską labai atsargiai sumaišykite, tada sudėkite likusią baltymų dalį.

4. Tešlą sukrėskite į pailgą 12×20 cm kekso formą, ant viršaus užtarkuokite šokolado ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Aušinkite keksą ant grotelių.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg