Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Pristatome veganizuotą varškinių bandelių receptą. Tobulai minkštos, drėgnos, gausiai įdarytos bandutės.
8 didelėms bandelėms iškepti reikia:
200 g kvietinių miltų
4 g sausų mielių
2 v. š. cukraus
Žiupsnio druskos
25g veganiško sviesto, pvz. „Vegan block”
100 g augalinio pieno, pvz. migdolų
Įdarui:
180 g natūralaus skonio tofu
Akvafabos (skysčio iš konservuotų pupelių arba avinžirnių)
25 g veganiško sviesto
2 v. š. cukraus
1 v. š. krakmolo
2 a. š. vanilės ekstrakto
0,5 citrinos sulčių
0,5 citrinos žievelės
Saujos razinų arba mėgstamos uogienės pagardinti
Kaip gaminti:
Nedideliame puode pašildykite veganišką sviestą, jam ištirpus supilkite migdolų pieną ir išjunkite ugnį.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską, cukrų.
Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną su sviestu.
Išmaišykite, palikite 10 minučių ir išminkykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite šiltai 1 valandai.
Jeigu namie šalta ir sunku kildyti tešlą: stiklinę vandens 2 minutes šildykite mikrobangų krosnelėje, išimkite, įdėkite ten dubenį su tešla ir uždarykite. Laikykite valandą.
Tofu sutrinkite šakute arba pirštais.
Plakite akvafabą, kol taps putomis. 4 šaukštus šių putų įdėkite į tofu.
Sudėkite visus kitus įdaro ingredientus (išskyrus razinas) ir sumaišykite. Citrinos žievelė turi būti tarkuota arba smulkiai supjaustyta, o vegan sviestas itin minkštas arba ištirpdytas. Labai kvapnus įdaras paruoštas!
Gudrybė, jei skysčio susidarė per daug ir matote, kad įdaras ne pasiskleis, o išbėgs: įdarą gausiai maišydami pašildykite - suveiks krakmolas ir sutirštins masę.
Iškilus tešlai, ją iškočiokite ant šiek tiek pamiltuoto stalo. Turi gautis stačiakampis.
Tešlą padenkite įdaru, pabarstykite razinomis. Susukite į ritinį, jį supjaustykite į 8 lygias dalis.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi. Išdėliokite bandeles ir palikite šiltai 1 valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Bandutes atsargiai ištepkite akvafaba arba akvafabos ir sirupo mišiniu.
Kepkite apie 25 minutes.
Iškepusias padėkite ant grotelių, nesuslėkite vienos ant kitos, nes jos itin minkštos ir turi sutvirtėti!
Skanios ir šiltos, ir šaltos. Galima laikyti kelias dienas sandarioje dėžutėje.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Mi ir Do virtuvė.
Comments