top of page

Atrask augalinį: mielinių bandelių su tofu „varške" receptas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


mielinės bandelės_tofu varškės įdaras_veganiškas receptas
Shutterstock.com nuotr.

Pristatome veganizuotą varškinių bandelių receptą. Tobulai minkštos, drėgnos, gausiai įdarytos bandutės.


8 didelėms bandelėms iškepti reikia:

  • 200 g kvietinių miltų

  • 4 g sausų mielių

  • 2 v. š. cukraus

  • Žiupsnio druskos

  • 25g veganiško sviesto, pvz. „Vegan block”

  • 100 g augalinio pieno, pvz. migdolų

Įdarui:

  • 180 g natūralaus skonio tofu

  • Akvafabos (skysčio iš konservuotų pupelių arba avinžirnių)

  • 25 g veganiško sviesto

  • 2 v. š. cukraus

  • 1 v. š. krakmolo

  • 2 a. š. vanilės ekstrakto

  • 0,5 citrinos sulčių

  • 0,5 citrinos žievelės

  • Saujos razinų arba mėgstamos uogienės pagardinti


Kaip gaminti:

  • Nedideliame puode pašildykite veganišką sviestą, jam ištirpus supilkite migdolų pieną ir išjunkite ugnį.

  • Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską, cukrų.

  • Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną su sviestu.

  • Išmaišykite, palikite 10 minučių ir išminkykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite šiltai 1 valandai.

  • Jeigu namie šalta ir sunku kildyti tešlą: stiklinę vandens 2 minutes šildykite mikrobangų krosnelėje, išimkite, įdėkite ten dubenį su tešla ir uždarykite. Laikykite valandą.

  • Tofu sutrinkite šakute arba pirštais.

  • Plakite akvafabą, kol taps putomis. 4 šaukštus šių putų įdėkite į tofu.

  • Sudėkite visus kitus įdaro ingredientus (išskyrus razinas) ir sumaišykite. Citrinos žievelė turi būti tarkuota arba smulkiai supjaustyta, o vegan sviestas itin minkštas arba ištirpdytas. Labai kvapnus įdaras paruoštas!

  • Gudrybė, jei skysčio susidarė per daug ir matote, kad įdaras ne pasiskleis, o išbėgs: įdarą gausiai maišydami pašildykite - suveiks krakmolas ir sutirštins masę.

  • Iškilus tešlai, ją iškočiokite ant šiek tiek pamiltuoto stalo. Turi gautis stačiakampis.

  • Tešlą padenkite įdaru, pabarstykite razinomis. Susukite į ritinį, jį supjaustykite į 8 lygias dalis.

  • Skardą ištieskite kepimo popieriumi. Išdėliokite bandeles ir palikite šiltai 1 valandai.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Bandutes atsargiai ištepkite akvafaba arba akvafabos ir sirupo mišiniu.

  • Kepkite apie 25 minutes.

  • Iškepusias padėkite ant grotelių, nesuslėkite vienos ant kitos, nes jos itin minkštos ir turi sutvirtėti!

  • Skanios ir šiltos, ir šaltos. Galima laikyti kelias dienas sandarioje dėžutėje.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Mi ir Do virtuvė.


Naujausi įrašai

bottom of page