Penktadienio desertas. Neatsivalgomi morkų sausainiai (Receptas)

Lengvas ir greitas morkų sausainių receptas (ilgiausiai užtruksite tarkuodami morkas). Puikūs kompanionai prie kavos ar arbatos. Labai tinka į priešpiečių dėžutę.

Morkų keksiukai, receptas
VMG nuotr.

45–50 vnt.


Morkų sausainiams pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 150 g DAN SUKKER cukraus „Panevėžio plius“

  • 1 kiaušinio

  • 1 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų

  • 350 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio meduolinių prieskonių (cinamonas, anyžius, imbieras, gvazdikėliai) mišinio

  • 1 šaukšto kakavos

1. Išsukite kambario temperatūros sviestą. Po truputį berkite cukrų ir sukite, kol nesijaus cukraus kristalų.

2. Įmuškite kiaušinį, sudėkite tarkuotas morkas. Išmaišykite.

3. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir prieskonius.

4. Gautą tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną jų sumaišykite su kakava. Vėl sujunkite tešlą.

5. Iš gautos tešlos suformuokite du ar tris volelius, įvyniokite juos į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldiklį.

6. Nuimkite plėvelę, volelius supjaustykite ½ cm storio sausainukais ir sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

7. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 7–10 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai