Kvapnus, gardus morkų biskvito tortas su sūrio kremu taps skaniu šventinio, o ir kasdienio stalo puošmena. Turbūt geriausias morkų torto receptas!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
6-8 asmenims
Gaminimas 30 min.
Kepimas 60 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Morkų tortui pagaminti reikia:
Biskvitui:
4 kiaušiniai
150 g cukraus
120 ml aliejaus
250 ml smulkiai tarkuotų morkų
100 g smulkintų graikinių riešutų
1 šaukštas prieskonių meduoliams
1 apelsino tarkuota žievelė
180 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
200 g sviesto
300 g Piladelphia tipo sūrio
Pertepimui:
150 g apelsinų džemo
Kaip gaminti:
Biskvitui kepti paruoškite 18 cm skersmens tortinę formą.
Kiaušinius plakite su cukrumi iki purios šviesios masės. Palaipsniui pilkite aliejų. Suberkite apelsinų žievelę ir tarkuotas morkas. Permaišykite. Po to suberkite, miltus, persijotus su kepimo milteliais ir cinamonu ir smulkintus riešutus.
Viską permaišykite ir sukrėskite masę į formą.
Kepkite apie valandą, patikrinkite, ar iškepęs biskvitas mediniu iešmeliu – jis turi likti sausas. Išimkite, aušinkite 10 min. formoje, po to išimkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.
Kremui išplakite kambario temperatūros sviestą su milteliniu cukrumi ir mentele įmaišykite kreminį sūrelį, neplakite.
Torto surinkimas:
Biskvitą perpjaukite į tris-keturias dalis.
Palei perimetrą užspauskite kremo iš konditerinio maišelio, į viduriuką įdėkite džemo. Netepkite džemu viso lakšto paviršiaus, nes uždėtas ant jo kitas sluoksnis biskvito gali nuslysti.
Viršų puoškite morkų arba kitokiais norimais papuošimais.
Cukruotoms morkoms papuošimui:
3 morkos
200 g cukraus
150 ml vandens
Ruoškite cukrintas morkas 2-3 dienas prieš panaudojimą.
Sudėkite į prikaistuvį sukrų, supilkite vandenį ir virkite 3-4 minutes.
Morkas supjaustykite riekelėmis – jos turi būti 1,5-2 mm storio – nedarykite labai plonų, nes per plonos riekelės plyš sirupe. Sudėkite riekeles į verdantį sirupą, virkite 5-6 min., išgriebkite ant patiestos kepimo popieriumi skardos arba kito lygaus paviršiaus ir padžiovinkite 2-3 valandas.
Pabandykite suformuoti kaspino detales. Jei jos suformuotos nesilaiko, dar padžiovinkite patiestas. Po to džiovinkite jau suformuotas detales.
Tam, kad detalės sutvirtėtų, jas džiovinti reikia ne trumpiau paros, o gal ir ilgiau, tad pagaminkite jas gerokai iš anksto, juolab, kad sandariame inde detales gali gan ilgai išsilaikyti.
Skanaus!
Comments