Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Siūlome pagalvoti prieš išmetant melionų sėklas ir pasigaminti melionų pieno! Skonis nėra toks turtingas ir riebus kaip avižų pieno, bet puikiai dera, pavyzdžiui, vaisių dubenėlyje.
Melionų sėklos turi nuostabių maistinių savybių. Kaip ir bet kurios sėklos, meliono sėklos yra turtingos baltymų ir būtinais mikroelementais.
Sėklose yra mikroelementų kaip geležis, selenas, kalis, varis ir cinkas. Sėklose taip pat gausu vitaminų niacino (B3), riboflavino (B2), tiamino (B1), riebaluose tirpaus vitamino E (tokoferolio) ir omega 3 riebalų rūgščių.
Jūsų demėsiui – paprasto vaisių dubenėlio su melionų pienu receptas.
2 asm.
Vaisių dubenėliui su melionų pienu pagaminti reikia:
1 meliono sėklų
1-2 obuolių
1 banano
1/2 granato sėklų
100 g gervuogių
Saujos razinų
Saujos godži uogų
Saujos anakardžių
Melioną perpjaukite per pusę. Išskobkite sėklas ir sudėkite į trintuvą. Įpilkite vandens. Sėklas sumaišykite su vandeniu ir nukoškite per audinį. Tadaaam! Jūsų melionų pienas yra paruoštas.
Paruoškite vaisių dubenėlius. Nuplaukite vaisius, džiovintus vaisius ir riešutus, bananus ir obuolius supjaustykite gabalėliais, išimkite iš granatų sėklas ir visus vaisius sudėkite į dubenėlius.
Tiesiog įpilkite meliono pieno ir mėgaukitės!
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @vegancoupleventures.