Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Labai mėgstu saldžias bulves, bet beveik niekada negaminu patiekalų, kur jas reikėtų virti, smulkinti ir maišyti (nebent šokoladiniam kokiam skanėstui. Bet surizikavau ir štai kaip gimė šie puikūs blyneliai! Nesigailiu – darysiu dar! O dar patiekti su gaivinančiu jogurtiniu padažu..puikus pasirinkimas pietums, vakarienei ar vėlyviems pusryčiams!
Saldžiųjų bulvių blynams pagaminti reikia:
100g raudonųjų lęšių
500g saldžiųjų bulvių
70g obuolio
1 nedidelio svogūno (~50g)
1 a.š. čili miltelių
1 a.š. druskos
60g krakmolo
20g maltų linų sėmenų
Padažui:
100g nesaldinto jogurto
10g petražolės
10g kaparėlių
citrinos žievelės
druskos ir pipirų
Lęšius išverdame, bulves verdame garuose.
Išvirtus lęšius ir bulves sutriname, maišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, sutarkuotu obuoliu ir likusiais ingredientais.
Kepame sausoje keptuvėje arba ant aliejaus kol apskrus.
Man gavosi 12 blynų.
Gaminame padažą. I jogurtą maišome smulkiai supjaustytas petražoles ir kaparėlius, patarkuotą citrinos žievelę, skaniname druska ir pipirais.
Idealiu atveju paliekame padažą šiek tiek pastovėti, kad skoniai susigertų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @mindyoureats.