top of page

Atrask augalinį: saldžiųjų bulvių blynai (Receptai)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Labai mėgstu saldžias bulves, bet beveik niekada negaminu patiekalų, kur jas reikėtų virti, smulkinti ir maišyti (nebent šokoladiniam kokiam skanėstui. Bet surizikavau ir štai kaip gimė šie puikūs blyneliai! Nesigailiu – darysiu dar! O dar patiekti su gaivinančiu jogurtiniu padažu..puikus pasirinkimas pietums, vakarienei ar vėlyviems pusryčiams!


saldžiųjų bulvių blynai_receptas
@mindyoureats nuotr.


Saldžiųjų bulvių blynams pagaminti reikia:

  • 100g raudonųjų lęšių 

  • 500g saldžiųjų bulvių 

  • 70g obuolio 

  • 1 nedidelio svogūno (~50g) 

  • 1 a.š. čili miltelių 

  • 1 a.š. druskos 

  • 60g krakmolo 

  • 20g maltų linų sėmenų 

Padažui: 

  • 100g nesaldinto jogurto 

  • 10g petražolės 

  • 10g kaparėlių 

  • citrinos žievelės 

  • druskos ir pipirų


  1. Lęšius išverdame, bulves verdame garuose. 

  2. Išvirtus lęšius ir bulves sutriname, maišome su smulkiai supjaustytu svogūnu, sutarkuotu obuoliu ir likusiais ingredientais. 

  3. Kepame sausoje keptuvėje arba ant aliejaus kol apskrus. 

  4. Man gavosi 12 blynų.

  5. Gaminame padažą. I jogurtą maišome smulkiai supjaustytas petražoles ir kaparėlius, patarkuotą citrinos žievelę, skaniname druska ir pipirais. 

  6. Idealiu atveju paliekame padažą šiek tiek pastovėti, kad skoniai susigertų.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir  @mindyoureats.


Naujausi įrašai

bottom of page