top of page

Atrask augalinį: avižiniai viso grūdo blynai su uogomis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

avižiniai blynai su uogomis_receptas
Valgykime sveikiau nuotr.

Vieni skaniausių blynų yra avižiniai blynai su uogomis. Ne tik skanūs, bet ir sveikut sveikutėliai. Avižinius miltus blynams susimalkite pati iš viso grūdo avižinių dribsnių, tad šie blynai bus itin maistingi tarsi pati avižinė košė. Pridėtinio cukraus nenaudokite, nes saldumo pakanka iš bananų.

Iš uogų galite pasigaminti nevirtos uogienės. Uogas tiesiog sutrinkite su chia sėklomis ir keliomis datulėmis dėl saldumo. Palaukite bent 15 minučių, kad išbrinktų chia sėklos) arba iš vakaro. Žinoma, tokia uogienė skirta iš karto ir suvalgyti, bet jei lieka – likučiai šaldytuve gali stovėti iki 5 dienų.

Su vaikais galite pastatyti blynų bokštelius. Ant vienos blyno pusės uždėkite šaukštą uogienės, ant viršaus uždėkite kitą blyną ir taip pakartokite su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai. Ne tik skanu, bet ir gražu!


Blynams pagaminti reikia:

  • 200 g avižinių miltų

  • 2 a.š. kepimo miltelių

  • ¼ a.š. druskos

  • 3 vidutinio dydžio gerai prinokusių bananų

  • 250 ml augalinio pieno

  • 2 š. aliejaus

Nevirtai uogienei reikia:

  • 2 stikl. aviečių ar kitų uogų (jei šaldytos – atšildome)

  • 2 š. chia sėklų

  • 4 datulių

  1. Pirmiausia pasiruošiame uogienę. Į maisto trintuvą sudedame atšilusias uogas su visomis išsiskyrusiomis sultimis. Jei naudojame šviežias uogas, kad būtų skysčiau, įpilame ¼ stiklinės bet kokių sulčių arba tiesiog vandens. Suberiame chia sėklas ir datules. Sutriname, kad viskas gerai susimaišytų. Paliekame bent 15 min., kad išbrinktų chia sėklos ir uogienė sutirštėtų (arba tai padarome iš vakaro).

  2. Ruošiame blynus. Dubenyje avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Bananus sutriname šakute ir sudedame į dubenį su miltais. Ten pat supilame pieną ir aliejų ir viską gerai sumaišome.

  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje blynus gražiai apkepame iš abiejų pusių.

  4. Ant vienos blyno pusės uždedame šaukštą uogienės, ant viršaus uždedame kitą blyna ir taip pakartojame su keliais blynais, kad gautųsi sluoksniuoti blynų bokšteliai. Ant viršaus galima dar užsipilti klevų sirupo ir papildomai užsiberti uogų.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Valgykime Sveikiau.


Naujausi įrašai

bottom of page