top of page

Atrask augalinį: mini pyragaičiai su avietėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą persavaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!


veganiškas pyragaitis su avietėmis_receptas
@plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

6 asm.


Veganiškiems pyragaičiams su avietėmis pagaminti reikia;

Pagrindui:

• 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)

• 40 g avižinių dribsnių

• 4 datulių be kauliukų

• 5 ml tirpinto kokosų aliejaus (apie 1 šaukštelis)

• žiupsnio druskos

• žiupsnio cinamono

Baltam kremui:

• 100 g anakardžių

• 60 ml kokosų pieno (riebaus)

• 30 ml klevų arba agavų sirupo

• 10 ml šviežios citrinos sulčių

• keli lašai vanilės aromato

• žiupsnio druskos

Rožiniam kremui:

• 20 g anakardžių

• 15 ml kokosų pieno (riebaus)

• 10 ml klevų arba agavų sirupo

• žiupsnio druskos

• 40 g šaldytų aviečių

  1. Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g ir 20 g atskiruose indeliuose) ir palaikyti 30 min arba daugiau.

  2. Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.

  3. Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.

  4. Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.

  5. Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių. Į kiekvieną formelę dėti maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.

  6. Palaukus 30 min sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val, o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.


Skanaus!



 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page