top of page

Atrask augalinį: žiedinių kopūstų ir grybų karis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.                                                                                                                                                        

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Lengvai paruošiamas žiedinių kopūstų ir grybų karis, kupinas sodrumo ir skonio! Karštai  rekomenduojame jį pasigaminti ir prieš valgant vieną ar dvi dienas leisti pastovėti šaldytuve. Tai leidžia skoniams susimaišyti ir užtikrinti greitą ir paprastą vakarienę!


žiedinių kopūstų karis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Žiedinių kopūstų ir grybų kariui paruošti reikia:

Daržovėms:

  • 1 žiedinio kopūsto galva, susmulkinta kąsnio dydžio žiedynais

  • 4–5 stiklinės didelių rudų grybų, supjaustytų ketvirčiais

  • alyvuogių aliejus

  • druskos

Padažui

  • ½ raudonojo svogūno, grubiai pjaustyto

  • 4-6 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų

  • nykščio dydžio imbiero gabalėlio, grubiai supjaustyto

  • 2 v.š. kokosų aliejus (rafinuoto arba nerafinuoto)

  • 1 v.š. garam masala prieskonių

  • 1 v.š. kario miltelių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1/4 šaukštelio ciberžolės

  • ¾ puodelio pomidorų pastos

  • 2 skardinių riebaus kokosų pieno

Serviravimui

  • virti ryžiai

  • veganiška „Naan“ duona

  • smulkintos kalendros

  • laimo skiltelės

Ruošiame daržoves:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 450.

  • Kepimo skardą sutepkite aliejumi ir lygiu sluoksniu sudėkite žiedinius kopūstus. Viršų apšlakstykite dar šiek tiek aliejumi ir pagardinkite druska.

  • Ištepkite ketaus keptuvę aliejumi ir sudėkite grybus vienu sluoksniu. Viršų apšlakstykite dar šiek tiek aliejumi ir pagardinkite druska.

  • Įdėkite abu į orkaitę, kad keptumėte 25–30 minučių; įpusėjus maišykite, kad kepimas būtų tolygus.

Padažą:

  • Svogūną sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite į tyrę. Įdėkite česnaką ir imbierą ir trinkite iki vientisos masės.

  • Ištirpinkite kokosų aliejų sunkioje puode ant vidutinės ugnies. Įpilkite svogūnų mišinio ir pakepinkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, ir jei reikia, šiek tiek sumažindami ugnį. Atidžiai stebėkite, kad mišinys nepridegtų. Kai mišinys pradės lipti, šen bei ten įpilkite vandens.

  • Pasta pagaminta, kai ji yra tiršta ir kvapni, o drėgmės liko labai mažai.

  • Įdėkite garam masalos, kario miltelius, ciberžolę ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.

  • Įdėkite keptus žiedinius kopūstus ir grybus ir išmaišykite.

  • Įpilkite pomidorų pastos ir išmaišykite.

  • Įpilkite kokosų pieno ir vėl išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir uždenkite puodą dangčiu, pakreipdami jį taip, kad išeitų garai.

  • Virkite apie 30 minučių, dažnai maišydami, kad dugnas nepridegtų. Siekite, kad mišinys šiek tiek burbuliuotų.

Serviruojame:

  • Galite patiekti iš karto arba įdėti į šaldytuvą ir mėgautis vėliau.

  • Patiekite su virtais ryžiais, „Naan“ duona, kapotomis kalendromis ir laimo griežinėliais.



Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Olives for dinner.


Naujausi įrašai

bottom of page