Ateities kava: kokia ji?

Tvari.

Pastaraisiais metais gastronomijos pasaulyje vyksta daug pokyčių. Klesti sezoninės, vietos virtuvės, #zeromile turgeliai ir #zerowaste idėjos, viskas, kas draugiška aplinkai ir tvaru.

Tvari kava? Taip, ir ji.



Tvarūs santykiai

Kiekvieną trečiadienį pienininkas Audrius atveža šviežio pieno ir sūrio į miesto turgelį, o jūs – kiekvieną mielą trečiadienį – nueinate ir nusiperkate. Dar ir pasikalbate. Audrius žino, kad mėgstate nedidelius sūrius – kaip tik tokį jums ir parenka. Trumpai tariant, jus sieja tvarus (ilgai trunkantis, abiejų pusių kuriamas, nekintamas) ir laimingas santykis: pienininkas stengiasi dėl Jūsų, o jūs atsidėkojate jam lojalumu.

Taip pat gali būti ir su kava.

Įsivaizduokite, jūs kasdien mėgaujatės aukščiausios kokybės kava, kurios pupeles užaugino Humbertas G. Sanchezas iš Kolumbijos arba bet kuris kitas iš daugiau kaip 110 000 kavos augintojų, kuriuos asmeniškai pažįsta po visą pasaulį keliaujantys ir geriausios kavos ieškantys „Nespresso" kavos meistrai.

Pirmą kartą kavos istorijoje tvarūs santykiai tampa realybe. Kad ir kuriame pasaulio didmiestyje, miestelyje, terasoje, balkone ar savo lovoje gertumėte kavą, „Nespresso" garantuoja, kad kavos kelionė iki Jūsų buvo sąžininga, tvari ir draugiška visiems: aplinkai, jums ir tam, kuris augina kavamedžius.



Kokybės ženklas – „rūpestingai“

Jeigu kava gera, reiškia, kad ji buvo užauginta, surinkta, o vėliau skrudinta su didžiausiu rūpesčiu. Šis rūpesčio ir pasitikėjimo vienų kitais ratas remiasi „Nespresso" tvarumo ir kokybės užtikrinimo programa (angl. „AAA SUSTAINABLE QUALITY™ PROGRAM“), kuri paremta saugiu ir sąžiningu ūkininkavimo metodu, kavos auginimo ekologija. Toks, holistinis, „Nespresso" požiūris yra tvariausias būdas auginti aukščiausios kokybės kavą, ypač mažuose kavos ūkiuose.

Pirmą kartą kavos istorijoje tvarių santykių dėka kavos augintojas Humbertas iš Kolumbijos gauna ne tik sąžiningą uždarbį (didesnę nei rinkos kainą), mokymus ir individualią paramą, bet ir socialines garantijas – pensiją!



Nespresso pažįsta Jūsų kavą

„AAA"programa naudinga visiems, vartotojams – taip pat, nes kava yra perkama tiesiogiai iš pasirinktų jos augintojų. Taigi, „Nespresso“ žino jūsų kavą, iš kur ji gaunama ir koks bus jūsų puodelio skonis. Šiandien beveik 93 proc. „Nespresso“ kavų yra tvariai auginamos pagal „AAA" programą. Tikslas – pasiekti 100 proc. 2021-aisiais.



Tvarumo ratas: mažinti, perdirbti, vėl panaudoti

Nuo 1986 m. „Nespresso" visam pasauliui tiekia porcijuotą kavą aliuminio kapsulėse. Prieš beveik 30 metų ši sistema buvo tikra revoliucija. Dabar laukia kita, panaudotų kapsulių perdirbimo, revoliucija.

Paskaičiuota, kad ne išmesdami, o atiduodami perdirbti panaudotas kapsules, net 20 proc. sumažiname jų pakuočių anglies pėdsakus.