Sezono hitas: apverstas rabarbarų ir varškės pyragas (Receptas)

Rabarbarų sezonas trunka vos iki Joninių, tad suskubkite išbandyti visus įmanomus jų derinius su kitais produktais. Ypač pyraguose.

Nesudėtingi receptai, o rezultatas visada tobulas. Nes, o kam nepatinka drėgnas ir saldžiarūgštis pyragas?

rabarbarų pyragas, apverstas pyragas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Varškės ir rabarbarų pyragui reikia:

  • 500 g rabarbarų

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šaukšto miltų

  • 130 g cukraus

  • 400 g varškės

  • 60 g minkšto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 100 ml pieno

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus


1. Rabarbarus supjaustykite kubeliais, įberkite šaukštą miltų, cukrų ir išmaišykite.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite rabarbarų mišinį, sviesto gabalėlius ir 4–6 min. kepkite iki 180℃ įkaitintoje orkaitėje.

3. Tešlai iki purios masės ištrinkite minkštą sviestą su cukrumi.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.

5. Į miltus įdėkite varškę, viską gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase ir supilkite ant rabarbarų. Kepkite dar 30–40 min.

6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apverskite uždėję lėkštę.


Skanaus!