Rabarbarų sezonas trunka vos iki Joninių, tad suskubkite išbandyti visus įmanomus jų derinius su kitais produktais. Ypač pyraguose.
Nesudėtingi receptai, o rezultatas visada tobulas. Nes, o kam nepatinka drėgnas ir saldžiarūgštis pyragas?
![rabarbarų pyragas, apverstas pyragas, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_11f8f4b77fee40f3ac182c830c4a471b~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_156,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_11f8f4b77fee40f3ac182c830c4a471b~mv2.jpg)
Varškės ir rabarbarų pyragui reikia:
500 g rabarbarų
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto miltų
130 g cukraus
400 g varškės
60 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
100 ml pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1. Rabarbarus supjaustykite kubeliais, įberkite šaukštą miltų, cukrų ir išmaišykite.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite rabarbarų mišinį, sviesto gabalėlius ir 4–6 min. kepkite iki 180℃ įkaitintoje orkaitėje.
3. Tešlai iki purios masės ištrinkite minkštą sviestą su cukrumi.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
5. Į miltus įdėkite varškę, viską gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase ir supilkite ant rabarbarų. Kepkite dar 30–40 min.
6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apverskite uždėję lėkštę.
Skanaus!