Apsilaižysite pirštus: grietinės ir kmynų marinate kepta višta su nostalgiškomis kopūstų salotomis


kepta višta, grietinės ir kmynų marinatas, receptas. Alfas Ivanauskas


Reikia:

  • 1 naminio viščiuko (~1,6–1,7 kg)

  • 250 g grietinės

  • 1 kupino šaukštelio kmynų

  • Druskos (pagal skonį)

  • 1 šaukštelio džiovinto mairūno

  • 5–6 skiltelių česnako

  • Gero žiupsnio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Garnyrui:

  • 500–600 g bulvių

  • 6–8 morkų

  • Džiovintų prieskoninių žolelių (petražolių, bazilikų, krapų)

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (pašlakstyti)

Salotoms:

  • ½ šviežio kopūsto gūžės

  • 1 rūgštaus obuolio