top of page

Antienos kulšelės „confit“


Antienos kulšelės „confit“, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 3 val. 30 min.


Reikia:

  • 4 antienos kulšelės

  • 1 kg antienos arba žąsienos taukų

  • 1 nugriebtas šaukštas druskos

  • 1 šaukštelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 lauro lapelis

  • 1 šaukštelis kadagio uogų

  • 1–2 gvazdikėliai

  • 2–3 skiltelės česnako

1. Prieskonius sugrūskite grūstuvėje. Antienos kulšeles įtrinkite druskos, pipirų, sulaužyto lauro lapelio, prieskonių ir susmulkinto česnako mišiniu. Palikite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Storasieniame puode pakaitinkite taukus iki užvirs. Nuo kulšelių nuvalykite prieskonius ir panardinkite jas į taukus. Jos turi būti visiškai apsemtos taukų. Troškinkite nustatę mažiausią kaitrą 3 val.

3. Mėsą išimkite, sudėkite į stiklinį arba molinį indelį ir atsargiai užpilkite taukais. Kulšelės turi būti visiškai apsemtos riebalų, paviršiuje – tik riebalai.

4. Sustingdykite. Tokias kulšeles galima laikyti šaldytuve kelias savaites. Prieš naudojimą nuimkite riebalus ir pašildykite su mėgstamu padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page