top of page

Naminė sriuba su žuvies koldūniukais (Receptas)

Sriuba, kurios nuotraukas galėsite kelti į instagramą, o receptą būkite pasiruošę dalinti visiems. Nes visi jos norės. Tobula, patenkinanti kone visus norus, jauki, soti ir be galo miela.

naminė sriuba su koldūnais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Koldūnų tešlai paruošti reikia:

  • 600 g miltų

  • 1 kiaušinio

  • 250 ml vandens

  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 600 g baltos žuvies filė

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nugriebto šaukštelio liofilizuotų krapų

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų

  • 50 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Miltus persijokite kalneliu. Ant viršaus padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, supilkite 150 ml vandens, berkite druskos. Vanduo koldūnų tešlai turi būti ledinis.

  2. Minkykite tešlą taip, kad vanduo ir kiaušinis neišsilietų iš įdubos, mažomis porcijomis pildami likusį vandenį. Koldūnams skirtą tešlą minkykite, kol ji taps elastinga ir vienalytė, apie 10 min. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30 min.

  3. Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą koldūnams. Žuvies filė vieną kartą sumalkite mėsmale, dar kartą malkite kartu su svogūnu. Įberkite druskos, pipirų, liofilizuotų žolelių, kalendrų, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.

  4. Paruoštą koldūnų tešlą padalinkite į 4 dalis. Uždenkite 3 dalis drėgnu rankšluosčiu ir atidėkite. Svarbu laikyti ją apdengtą, kad neapdžiūtų ir dirbti tik su viena dalimi. Tešlą kočiokite 2 mm storio lakštu, formele spauskite apskritimus maždaug 2,5–3 cm skersmens. Dėkite faršą ir formuokite koldūnus. Juos galite užšaldyti arba valgyti iš karto.


Naminei sriubai:

  • 1 morkos

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 saliero lapkočio

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1½ l daržovių sultinio

  • 600 g koldūnų

  • 3–4 šakelių čiobrelio arba raudonėlio

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio grūstų aguonų

  1. Morką ir cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais, porą ir salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas, nustatę mažą kaitrą.

  2. Į puodą supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite koldūnus. Virkite didelėje kaitroje apie 5–7 min.

  3. Į sriubą berkite druskos, sudėkite čiobrelius ir virkite dar 2–3 minutes.

  4. Suberkite citrinų žievelę, pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite apibarstę grūstomis aguonomis.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page