Sriuba, kurios nuotraukas galėsite kelti į instagramą, o receptą būkite pasiruošę dalinti visiems. Nes visi jos norės. Tobula, patenkinanti kone visus norus, jauki, soti ir be galo miela.
Koldūnų tešlai paruošti reikia:
600 g miltų
1 kiaušinio
250 ml vandens
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
600 g baltos žuvies filė
1 nedidelio svogūno
1 nugriebto šaukštelio liofilizuotų krapų
½ šaukštelio maltų kalendrų
50 ml grietinėlės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Miltus persijokite kalneliu. Ant viršaus padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, supilkite 150 ml vandens, berkite druskos. Vanduo koldūnų tešlai turi būti ledinis.
Minkykite tešlą taip, kad vanduo ir kiaušinis neišsilietų iš įdubos, mažomis porcijomis pildami likusį vandenį. Koldūnams skirtą tešlą minkykite, kol ji taps elastinga ir vienalytė, apie 10 min. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30 min.
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą koldūnams. Žuvies filė vieną kartą sumalkite mėsmale, dar kartą malkite kartu su svogūnu. Įberkite druskos, pipirų, liofilizuotų žolelių, kalendrų, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Paruoštą koldūnų tešlą padalinkite į 4 dalis. Uždenkite 3 dalis drėgnu rankšluosčiu ir atidėkite. Svarbu laikyti ją apdengtą, kad neapdžiūtų ir dirbti tik su viena dalimi. Tešlą kočiokite 2 mm storio lakštu, formele spauskite apskritimus maždaug 2,5–3 cm skersmens. Dėkite faršą ir formuokite koldūnus. Juos galite užšaldyti arba valgyti iš karto.
Naminei sriubai:
1 morkos
1 nedidelės cukinijos
1 poro baltosios dalies
1 saliero lapkočio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1½ l daržovių sultinio
600 g koldūnų
3–4 šakelių čiobrelio arba raudonėlio
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio grūstų aguonų
Morką ir cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais, porą ir salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas, nustatę mažą kaitrą.
Į puodą supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite koldūnus. Virkite didelėje kaitroje apie 5–7 min.
Į sriubą berkite druskos, sudėkite čiobrelius ir virkite dar 2–3 minutes.
Suberkite citrinų žievelę, pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite apibarstę grūstomis aguonomis.
Gardžių atradimų.
Comments