Kaip nustebinti draugus iškyloje? Paruoškite picų fiestą. O užkandžiams traškius agurkėlius, dėl kurių norėsis apsilaižyti pirštus.
Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia.
Sultingai, traškiai picai ant grilio iškepti reikia:
4–5 geltonųjų vyšninių pomidorų
200 g mocarelos sūrio sūryme
1 nedidelio gabaliuko parmezano sūrio
2–3 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo be pridėtinio cukraus „Karališkas“
Picos tešlai:
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio sausų mielių
½ šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Gero žiupsnio druskos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
85 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
Šakelės šviežių raudonėlių
Ryšulėlio šviežių bazilikų
Pusę baziliko ir raudonėlio smulkiai sukapokite peiliu, mocarelą sūrį suplėšykite vienodomis dalimis rankomis.
Į tešlos maišyklės indą suberkite miltus, mieles, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, druską, smulkintus bazilikus ir raudonėlius, pilkite alyvuogių aliejų, TICHĖ mineralinį vandenį ir viską maišykite tešlos maišyklėje, kol susidarys graži ir vientisa tešlos masė.
Tešlos masę sudėkite į miltais pabarstytą gilų dubenį, uždenkite subadyta maistine plėvele arba medžiaginiu rankšluosčiu ir laikykite šiltoje vietoje 1–1,5 val., kol tešla iškils ir padvigubės.
Iškilusią picos tešlą išsukite rankomis arba kočėlu, iškočiokite į apskritimą, ištepkite DAUMANTŲ pomidorų padažu be pridėtinio cukraus „Karališkas“, užtarkuokite pusę turimo parmezano sūrio, tolygiai sudėkite pusę plėšytos mocarelos, vyšninius pomidorus, bazilikų lapelius.
Suformuotą picą dėkite ant BIG GREEN EGG kepsninėje esančios įkaitintos akmeninės plokštumos ir uždarę grilį, kepkite 3–4 min., kol pica apskrus ir iškeps. Picą išimkite iš grilio, sutarkuokite likusį parmezano sūrį, sudėkite likusį mocarelos sūrį, supjaustykite ir patiekite.
Originaliai sūdytiems agurkams su obuoliais pagaminti reikia:
2 didelių trumpavaisių agurkų
1 didelio obuolio
2–3 skiltelių česnako
½ šaukštelio druskos
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
3–4 laurų lapų
1 šaukšto garstyčių sėklų
250–350 ml ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinio alaus
Ryšulėlio juodųjų serbentų lapų
Agurkus supjaustykite išilgai į 4 dalis, obuolius į 6–8 dalis. Česnaką sutraiškykite.
Į dubenį berkite druską, garstyčių sėklas, dėkite juodųjų serbentų ir laurų lapus, česnaką, pilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą, ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinį alų ir viską gerai išmaišykite.
Pjaustytus agurkus ir obuolius sudėkite į gamintą marinatą, užspauskite su sunkiu daiktu ir prieš vartojimą leiskite marinuotis mažiausiai 24 val.
Skanaus!