Kiekvieną trečiadienį savo feisbuko paskyroje, o dabar ir portale #vmgonline gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė dalinasi šmaikščiomis įžvalgomis ir idėjomis apie įvairiausius (negražiausius ir keisčiausius – taip pat) maisto produktus, o taip pat ir savo pamėgtais receptais.
Šiandien – odė vyrui ir.... aštuonkojui!
„ Jeigu ne mano vyras, turbūt būčiau 90 proc. lakto-ovo-vegetarė. Jis dievina jūros gėrybes. Ir šįkart gamino aštuonkojį. Pirmiausia šviežią gražuolį valandą virė pasūdytame vandenyje su pipirais ir lauro lapais (tiesa, rituališkai į verdantį vandenį dėjo ir iškart traukė tris kartus, tuomet įnardino visą). Išvirusį patiekėme trimis būdais:
Naiviai, t. y. su tradicine krapais paskaninta bulvių koše.
Seviče (Ceviche, iš Pietų Amerikos kilęs receptas) – supjaustytus aštuonkojų gabaliukus sumaišėme su laimo sultimis, mėlynuoju svogūnu, šviežia kalendra, juodaisiais pipirais ir druska;
O „Pulpo a la Gallega“ nukėlė į nuostabiąją Galisiją, kur susipažinome su šiuo patiekalu (ispaniškai tai ir reiškia „aštuonkojis galisietiškai"), ir priminė mūsų kelią į link Santiago de Compostelos.
„Pulpo a la Gallega" – tobulai paprastas ir nepaprastai tobulo skonio: rūkytų paprikų milteliais apibarstytas ypač tyrame alyvuogių aliejuje plaukiantis pjaustytas virtas aštuonkojis.
Dabar, kai keliauti sudėtinga, tai galima daryti bent mintimis ir skoniais Linkėjimai!"
Skanaus!
Comments