Brusketa su džiovintais pomidorais ir ančiuviais (Receptas)
- eglerace
- 07-29
- 1 min. skaitymo
Brusketos su ančiuviais ir džiovintais pomidorais – tai Viduržemio jūros regiono įkvėptas užkandis, kuriame susilieja išraiškingi skoniai. Sūrūs ančiūviai, saldžiai rūgštūs džiovinti pomidorai ir traški duonelė – derinys, kurį norėsis kartoti.
Šis patiekalas greitai paruošiamas ir ... gebantis nustebinti. Gera vakarienės arba vakarėlio pradžia.

4 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Brusketoms su ančiuviais paruošti reikia:
200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
1 šaukšto acto
½ šaukštelio medaus
8 riekelių prancūziško batono
16 ančiuvių filė
Saulėje džiovintus pomidorus pjaustykite pailgomis juostelėmis, sumaišykite su actu ir medumi.
Batoną apšlakstykite 3 šaukštais džiovintų pomidorų aliejaus. Skrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje apie 15 sek. iš abiejų pusių.
Ant apkeptos duonelės sudėkite džiovintus pomidorus ir ančiuvių filė
Gardžių atradimų.


























