top of page

Brusketa su džiovintais pomidorais ir ančiuviais (Receptas)

  • eglerace
  • 07-29
  • 1 min. skaitymo

Brusketos su ančiuviais ir džiovintais pomidorais – tai Viduržemio jūros regiono įkvėptas užkandis, kuriame susilieja išraiškingi skoniai. Sūrūs ančiūviai, saldžiai rūgštūs džiovinti pomidorai ir traški duonelė – derinys, kurį norėsis kartoti.

Šis patiekalas greitai paruošiamas ir ... gebantis nustebinti. Gera vakarienės arba vakarėlio pradžia.

Alfo receptas_brusketa su ančiuviais
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Brusketoms su ančiuviais paruošti reikia:

  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

  • 1 šaukšto acto

  • ½ šaukštelio medaus

  • 8 riekelių prancūziško batono

  • 16 ančiuvių filė


  1. Saulėje džiovintus pomidorus pjaustykite pailgomis juostelėmis, sumaišykite su actu ir medumi.

  2. Batoną apšlakstykite 3 šaukštais džiovintų pomidorų aliejaus. Skrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje apie 15 sek. iš abiejų pusių.

  3. Ant apkeptos duonelės sudėkite džiovintus pomidorus ir ančiuvių filė


    Gardžių atradimų.



bottom of page