2 būdai virti kiaušinį „marškinėliuose“: klasikinis ir super lengvas!

Kiaušinis „marškinėliuose“ – švelnus, paslaptingas ir prasiveržiantis kaip vulkanas. Dalijamės dviem jo virimo būdais. Vienas klasikinis, kitas – super lengvas.


Benedikto kiaušinis, kaip virti kiaušinį marškinėliuose, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Klasikinis


Kiaušiniui išvirti reikia:

  • Kiaušinių

  • Plataus puodo

  • Acto

  • Vandens

  1. Plačiame puode užvirinkite vandenį su actu (1 l vandens – 15 ml acto 6 proc.).

  2. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo ne virtų, o vos vos judėtų.

  3. Šluotele padarykite sūkurį.

  4. Kaušinį įmuškite į atskirą indą, geriausiai su snapeliu, ir atsargiai įleiskite į sūkurio centrą.

  5. Puode virkite daugiausia 2 kiaušinius vienu metu (2–4 min.).

  6. Kiaušinius išimkite kiaurasamčiu. Nusausinkite juos ant popierinių rankšluosčių, nupjaukite visas nereikalingas baltymo dalis.


Super lengvas

  • Kiaušiniui išvirti reikia:

  • Kiaušinių

  • Plataus puodo

  • Vandens

  • Maistinės plėvelės

  • Aliejaus patepti

  1. Maistinę plėvelę tieskite ant spintelės ar kito lygaus paviršiaus ir vos vos patepkite ją aliejumi.

  2. Į plėvelę atsargiai įmuškite kiaušinį, susukite kaip saldainį – turi gautis panašus į triufelį bokštelis.

  3. Kiaušinį plėvelėje įleiskite į jau verdantį vandenį. Palaikykite kokias dvi minutes.

  4. Kai baltymas užsitraukia – traukite lauk.

  5. Plėvelę nuimkite. Turite labai gražios formos nuostabųjį benediktą!


Sėkmės ir skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg