top of page

Šiek tiek primena žuvį: salierų kepsniai „nori“ dumblių lapuose

Mes nesakysime, kad salierų kepsniai pakeičia žuvį. Bet mes pasakysime, jog veganams tikrai patiks šie kepsniai su lengvu jūros poskoniu.


salierų kepsneliai nori dumblių lapuose, receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Salierų kepsneliams reikia:

  • 1 didelis virtas saliero gumbas

  • 4 „nori“ dumblių lapai

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 2 šaukštai bolivinių balandų dribsnių arba avižų sėlenų

  • Aliejaus kepti


1. Salierą nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Apmirkykite saliero riekeles sojų padaže, apvyniokite „nori“ lapais.

2. Paruoštus kepsnius apvoliokite bolivinių balandų dribsniuose, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 3–4 min. iš kiekvienos pusės.

3. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page