Kai receptas geras, jis ilgai nesiilsi. Vos atsiranda soduose kriaušių, prisimename veganišką kriaušių pyragą su uogomis. Nuostabus.

6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Veganiškam kriaušių pyragui iškepti reikia:
Saujos tamsių uogų
2 kriaušių
200 g speltos miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
100 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus
20 g DANSUKKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
80 g vynuogių sėklų aliejaus
175 ml kokosų pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kvadratinę 20x20 cm formą. Suberkite į ją uogas. Supjaustykite kriaušes riekelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, DANSUKKER nerafinuotą rudąjį cukrų ir DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile.
Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, pieną, likusias citrinos sultis ir žievelę.
Sumaišykite abudu mišinius, supilkite į formą. Ant viršaus sudėliokite kriaušes, jei liko uogų – ir kelias uogas. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Skanaus!