top of page

Tiks ir veganiškoms Kalėdoms: grybais įdarytas seitano kepsnys



4 asm

Gaminimas 60 min.

Kepimas 40 min.


Seitano kepsniui reikia:

  • 300 g seitano miltų

  • 350 g daržovių sultinio

  • 25 g maistinių mielių

  • 2 šaukštelių rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • 1 šaukštelio cinamono

Įdarui:

  • 200 g pievagrybių

  • 200 g saliero stiebų

  • 50 g džiovintų spanguolių

  • Druskos, pipirų


1. Sumaišykite visus sausus ingredientus, skirtus seitano kepsniui, įpilkite sultinį. Sumaišykite iki vientisos masės ir iškočiokite į didelį pailgą blyną.

2. Pakepinkite smulkiai pjaustytus saliero stiebus ir pievagrybius, įdėkite džiovintų spanguolių. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Sudėkite įdarą į iškočiotą tešlą, suvyniokite į ritinio formos kepsnį. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Paviršių kas 10 min. pašlakstykite vandeniu.

4. Kartu su kepsniu kepkite ir bulves bei česnaką.

5. Padažui nugarinkite raudonąjį vyną, įdėkite rozmarino šakelę ir spanguolių uogienės. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page