top of page

Vėlyvieji pusryčiai: keliamės Vilniuje

Labas, pagaliau grįžau į Vilnių, kur ir tęsiu savo kelionę po vėlyvuosius pusryčius siūlančius restoranus, kavines ar užeigas (šiaip jau būtų įdomu rasti užeigą ar „kabaką“, kuris tokį dalyką pasiūlytų: ateini vėlyvą rytą, išlenkti karčiai saldaus stemplę glostančio alaus bokalą ir tuo pačiu gauni Benedikto kiaušinių, nors… gal ir nieko gero).

Žodžiu, eikime prie reikalo. Vilnius iš tikrųjų nustebino didesne vėlyvųjų pusryčių pasiūla, net įsijungiau pažiūrėti, ką turistų pamėgtas trip advisor‘is siūlo. Nors vos tik ten užėjau, paaiškėjo, kad ne itin adekvatūs įvertinimai. Taigi, šoviau į tris skirtingas vietas, kurias ko gero verta aplankyti.

Kartais norisi pamiršti, kad bandelės yra nesveika, kad mėsainiai yra mirtis, kad bulvytės keptos šimtą kartų kaitintame aliejuje pakels cholesterolio lygį iki debesų. Tai ir pabandžiau nueiti ten, kur pusryčiams siūlo mėsainius. Seilė nutįso vos užuodus gaminamo maisto kvapą. Tik, žinoma, čia – ne greitasis davinys, viskas ruošiama nuo iki ir kartais gali tekti laukti valandą. Tačiau gausite tokį mėsainį, kurio viduje mėsa tikra, o bulvytės traškios it šviežiai iš laukų iškastų bulvių. Ir pagaliau pusryčius galima gauti iki 16 valandos.

Vėlyvųjų pusryčių metu ragaukite mėsainį su kiaušiniu („Drama burger“ nuotr.)

Vėlyvųjų pusryčių metu ragaukite mėsainį su kiaušiniu („Drama burger“ nuotr.)


Pavalgysite už: 10–12 Eur

Vėlyvieji pusryčiai savaitgaliais: 10–16 val.

Gedimino pr. 31, Vilnius

Prie pat Seimo, tačiau prie pusryčių stalo negirdėti jokios politikos – kas gali būti geriau… Seniai girdėjau, kad „Stebukluose“ – geriausi pusryčiai, geriausi benediktai mieste. Tiesa, konkurencijos jiems tikrai šioje vietoje trūksta, nes maistas kruopščiai paruoštas, kainos ne pernelyg aukštos, aptarnavimas puikus, o aplinka jauki kaip pavasarinis spindulys, pro stiklą šviečiantis. Užeinam.

Benedikto kiaušiniai (Restorano "Stebuklai" nuotr.)

„Benedikto kiaušiniai“ (Restorano „Stebuklai” nuotr.)


Pavalgysite už: 10–12 Eur

Vėlyvieji pusryčiai savaitgaliais: iki 15 val.

Gynėjų g. 14, Vilnius

Kai norisi kažko egzotiško, bet neįpareigojančio. Va tada tinka „Gaspar‘s“. Vos sužinojęs apie šį restoraną, įsivaizdavau neprotingai didelę erdvę su indiškais blizgučiais ir ryškiomis spalvomis. Pasirodo, visai ne. Ateini, atsisėdi, modernu, šviesu, skanu. O skanu tai indiškai. Geras.

Kardamonas - tiesiai iš Indijs. Būtinai paragaukite kalendrų Hollandaise padažo, kuris dedamas ant Benedikto kiaušinių (vmgonline.lt nuotr.)

Kardamonas – tiesiai iš Indijos. Būtinai paragaukite „Benedikto kiaušinių“ su kalendrų „Hollandaise“ padažu (vmgonline.lt nuotr.)


Pavalgysite už: 10–12 Eur

Vėlyvieji pusryčiai savaitgaliais: 10–16:30 val.

Pylimo g. 23-3, Vilnius

Iki,

jūsų vėlyvasis Robertas.

„Vėlyvieji pusryčiai Rygoje“: skaitykite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page