top of page

„VOGUE Café“: vieta, kur žemuoges valgo visas Maskvos mados elitas

Maskvos širdyje, Rusijoje, yra tokia vieta, kuri pati vien savo pavadinimu gali išduoti, kokius žmones ten dažniausiai galima sutikti. Netoli Didžiojo teatro įsikūrusi „VOGUE Café“ jau daugiau nei dešimtmetį yra laikoma ta vieta, kur savo verslo susitikimus rengia žurnalų redaktoriai, kavą gurkšnoja mados elitas ir dienas su dekoratyviniais šuneliais leidžia Maskvos damos. Visus juos čia pritraukia ištisus metus ruošiami desertai su žemuogėmis ir vieno metro ilgio sluoksniuotasis mille-feuille.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.


Tai yra pirmoji po pasaulį paplitusių prabangių „VOGUE Café“ tinklo kavinių. Kodėl „VOGUE“, o ne kas kitas? Anot kavinės įkūrėjų, būtent „VOGUE“ žurnalas diktuoja ne tik naujausias drabužių madas, bet turi įtakos ir tam, kaip mes gyvename, ką valgome, kaip bendraujame. Sakoma, kad nuo tada, kai kavinė buvo atidaryta, 2003 m., ji yra populiariausia kavinė Maskvoje. Žinoma, brangesnių kavinių kategorijoje.

Alfo Ivanausko nuotr.


„VOGUE Café“ niekada nebus ta tyli kavinė su skambančia džiazo muzika. Kaip greitai verda miesto gyvenimas už kavinės durų, toks pat skubus jis yra ir čia. Kaip magnetas svarbius Maskvos žmones pritraukiančioje kavinėje aptariama mada ir jos tendencijos. Kavinės interjerą kūrė britų dizainerė Ann Boyd. Interjere dominuoja aukštos lubos, didelės lempos, skirtingų dydžių ir spalvų krėslai, ant sienų sukabinti skirtingų mados žurnalų straipsniai.

Alfo Ivanausko nuotr.


VMG idėjinis vadas Alfas Ivanauskas rekomenduoja čia atvykti popietės metu išgerti kavos ir pasimėgauti sluoksniuotu pyragaičiu su maskarponės kremu, grietinėle ir žemuogėmis. Kavinėje galite praleisti visą dieną, nes čia ruošiama viskas – nuo pusryčių iki vakarienės. Vitrinoje visuomet rasite pačių gardžiausių desertų.

Alfo Ivanausko nuotr.


Tose pačiose patalpose veikia ir restorano erdvė, kuriame vyrauja moderni europietiška ir naujoji amerikietiška virtuvės. Virtuvėje naudojami patys šviežiausi ingredientai ir remiamasi aukštais kokybės standartais. Firminiu restorano patiekalu vadinamos rusiškos „Olivjė“ salotos su sūdyta lašiša ir juodąja menke, kepta bambuko lapuose.

Alfo Ivanausko nuotr.


Darbo laikas

Pirm.–Antr.: 08.30–01.00

Penkt.: 08.30–02.00

Šešt.: 12.00–02.00

Sekm.: 12.00–01.00

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.


„VOGUE Café“, Kuznetsky Most 7/9, Maskva. Kavinės „Facebook“ puslapis.

Naujausi įrašai

bottom of page