Vištiena marokietišku stiliumi
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Vištiena marokietišku stiliumi



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 800 g vištienos blauzdelių

  • 1 sūdytos citrinos* arba dviejų šviežių

  • 5–6 mažų svogūnėlių

  • 3 šaukštų granatų sirupo

  • 1 šaukštelio kumino

  • 2 cinamono lazdelių

  • 1 šaukštelio kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Saujos žaliųjų alyvuogių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 1 granato sėklų (patiekti)

1. Kuminą ir kalendras paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sugrūskite grūstuvėje (taip pat galite naudoti ir maltus prieskonius). Sumaišykite prieskonius su druska, granatų sirupu ir aliejumi. Šiuo mišiniu įtrinkite vištieną. Sudėkite ją į kepimo indą, tarp blauzdelių įdėkite sūdytos citrinos gabaliukų. Jei tokios neturite – naudokite šviežias, bet nulupkite žievelę, nes gali būti kartoka. Taip pat įdėkite cinamono lazdeles.

2. Perpjaukite svogūnėlius pusiau, sudėkite juos tarp vištienos. Ant viršaus uždėkite lydyto sviesto, įpilkite aliejaus, apie 150 ml vandens ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Pabaigoje pabarstykite granatų sėklomis ir alyvuogėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg