AŠ Ikona vmgonline

Vegetariškas aitriųjų paprikų troškinys su pupelėmis ir lęšiais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 1 šaukštelio „tabasco“ padažo

  • 1 pakuotės AUGA ekologiškų lęšių be sūrymo

  • 1 pakuotės AUGA ekologiškų juodųjų pupelių be sūrymo

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, įberkite kumino ir pakepinkite kartu.

  2. Paprikas, pašalinę sėklas, supjaustykite juostelėmis. Krėskite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite, kol paprikos suminkštės.

  3. Supilkite smulkintus pomidorus, pagardinkite „tabasco“ padažu ir patroškinkite 5–7 min.

  4. Tuomet sudėkite lęšius, pupeles, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite dar 10–15 min.

  5. Patiekite su mėgstamais žalumynais arba galite patiekti su žuvies maltinukais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg