top of page

Varškės apkepas su jaunais kopūstais


Reikia:

  • 300-400 g jaunų kopūstų

  • 1 svogūno

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • 400 g varškės (9 proc. riebumo)

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto žolelių mišinio su pomidorų dribsniais arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių

  • 40 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių


Svogūną supjaustykite, pakepinkite lydytame svieste su cukrumi. Suberkite supjaustytus kopūstus, pasūdykite, pakepinkite tiek, kad lapai suvystų ir tūris sumažėtų.Varškę sumaišykite su kiaušiniais, žolelių prieskoniais, miltais ir kepimo milteliais.Pusę varškės masės sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, uždėkite kopūstų įdaro, ant viršaus – likusią varškę. Aplyginkite viršų ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 min.

Naujausi įrašai

bottom of page