top of page

Makaronų apkepas su moliūgais ir mėsa (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 2 min. skaitymo

Rudens komforto maistas? Be abejo, apkepai ir pyragai. Jie šilti, kvapnūs, jaukūs, o apkepai – dar ir sotūs, maistingi, paprastai greitai pagaminami. O kai į vienoje skardoje susitinka makaronai ir moliūgai, rezultatas pranoksta lūkesčius. 

Šis makaronų apkepas su moliūgais, triušiena ir ispaniška čioriso dešra sujungia švelnumą, sūrumą ir lengvą aitrumą. Moliūgas suteikia patiekalui šilkinės tekstūros ir natūralaus saldumo, o čioriso bei prieskoniai – išraiškingo skonio. Tai sotus, spalvingas ir rudeniškai aromatingas patiekalas, kuris pradžiugins visą šeimą.


makaronų apkepas su moliūgais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


4 asm.

Gaminimo laikas: 55 min.


Makaronų apkepui su moliūgais pagaminti reikia:

  • 380 g sviestinio moliūgo

  • 1 vidutinio svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus 

  • 27 g MAGGI mišinio fachitų įdarui „Air fryer mexican style fajita“

  • 40 g ESPANA vytintos ispaniškos čioriso dešros 

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsos

  • 2,5 l vandens

  • 250 g MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronų „Fusilli“

  • 1 šaukštelio lydyto sūrelio

  • 3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Aštrus“

  • 1 šaukštelio SACLA kaparėlių 

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • 240 g fermentinio sūrio 

makaronų apkepas_alfo receptas
VMG nuotr.
  1. Moliūgą supjaustykite gabaliukais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite 2 šaukštais NATURALISIMO ypač gryno alyvuogių aliejaus.

  2. Apibarstykite 1 šaukšteliu MAGGI mišinio fachitų įdarui „Air fryer Mexican style fajita“.

  3. ESPANA vytintą ispanišką čioriso dešrą supjaustykite kubeliais ir išdėliokite ant moliūgo. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 25 min.

  4. LAPINO PUOTA triušienos kumpelius supjaustykite juostelėmis, pagardinkite likusiu prieskonių mišiniu ir įmasažuokite šlakelį alyvuogių aliejaus. Moliūgui suminkštėjus ant jo paskleiskite mėsą ir kepkite dar 10 min.

  5. Virkite MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronus „Fusilli“ taip, kad jie būtų „al dente“.

  6. Į karštus makaronus sudėkite tepamą sūrelį, įmaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Aštrus“, SACLA kaparėlius ir KIKKOMAN sojų padažą, išmaišykite.

  7. Į masę suberkite keptus moliūgus su triušiena, išmaišykite ir viską sudėkite atgal į kepimo indą. Užtarkuokite sūrio, ant viršaus paskirstykite likusius makaronus ir dar kartą apibarstykite sūriu.

  8. Kepkite NINJA karšto oro gruzdintuvėje 190 °C apie 15 min. 


Gardžių atradimų.

bottom of page