Tradicinė boba
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Tradicinė boba


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 400 g miltų

  • 150 g cukraus miltelių

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 2 šaukštai vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 250 g sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 50 ml pieno

  • 300 g varškės pyragams kepti

  • 50 g smulkių auksaspalvių razinų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Formą bobai kepti gausiai ištepkite sviestu. Atidėkite vieną šaukštą vanilinio cukraus su natūralia vanile.

2. Persijokite miltus ir cukraus miltelius. Dideliame dubenyje sumaišykite likusias sausas sudedamąsias dalis ir razinas.

3. Ištirpinkite sviestą.

4. Sumaišykite kiaušinius, pieną ir varškę. Gautą masę išsukite su sausais komponentais, supilkite ištirpintą sviestą ir vėl sumaišykite.

5. Tešlą sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 45–50 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar boba iškepusi – įbestas ir išimtas jis turi būti sausas.

6. Iškepusią bobą ištraukite iš orkaitės, 10 minučių vėsinkite formoje, tada išimkite ant grotelių. Prieš patiekdami gausiai pabarstykite vaniliniu cukrumi su natūralia vanile arba cukraus milteliais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg