5-6 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 35-40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
4–5 obuolių
300 g sviestinės sluoksniuotos tešlos
50 g minkšto sviesto
80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelio cinamono
Kiaušinio trynio (patepti)
1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
3. Tešlą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi bei cinamonu. Tešlą supjaustykite ~5–6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos gausiai dėkite obuolių skilteles, formuodami laisvą kraštą (2–3 cm). Po to laisvą kraštą uždėkite ant obuolių, palikdami tik skiltelių viršūnėles.
4. Gautas juostas sukite į horizontalų vyniotinį. Jį galite perkelti arba į išklotą kepimo popieriumi formą, arba kepti skardoje.
5. Trynį suplakite su lašeliu vandens ir juo patepkite vyniotinį. Kepkite apie 35–40 min. Iškepusį pyragą pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu.