top of page

Sluoksniuotas pyragas su obuoliais


Sluoksniuotas pyragas su obuoliais, VMGonline
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


5-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35-40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4–5 obuolių

  • 300 g sviestinės sluoksniuotos tešlos

  • 50 g minkšto sviesto

  • 80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • Kiaušinio trynio (patepti)

  • 1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Tešlą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi bei cinamonu. Tešlą supjaustykite ~5–6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos gausiai dėkite obuolių skilteles, formuodami laisvą kraštą (2–3 cm). Po to laisvą kraštą uždėkite ant obuolių, palikdami tik skiltelių viršūnėles.

4. Gautas juostas sukite į horizontalų vyniotinį. Jį galite perkelti arba į išklotą kepimo popieriumi formą, arba kepti skardoje.

5. Trynį suplakite su lašeliu vandens ir juo patepkite vyniotinį. Kepkite apie 35–40 min. Iškepusį pyragą pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu.

Naujausi įrašai

bottom of page