top of page

Silkė su baklažanais ir terijakio padažu


silkė, baklažanai, terijakio padažas, silkė su baklažanais, Alfo receptai

Reikia:

  • 1 vid. dydžio baklažano

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 2–3 šaukštų terijakio padažo

  • 2 silkės filė

  • Mėtų ir melisų lapelių (patiekti)

  • Lavašo traškučių (patiekti)

1. Baklažaną perpjaukite pusiau, įpjaukite minkštimą įstrižais 1 cm dydžio rombais ir užberkite SANTA MARIA akmens druskos. Švelniai įtrinkite druską į baklažaną. Palikite 10–15 min., kad išsiskirtų sultys.

2. Tuomet nusausinkite baklažaną popieriniu rankšluosčiu ir išskobkite šaukštu minkštimą. Jį sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 210 °C orkaitėje apie 10 min.

3. Supjaustykite svogūną ir česnaką, suberkite prie baklažano, permaišykite, jei reikia, dar įpilkite aliejaus ir kepkite 5–7 min. Prieš baigdami kepti supilkite terijakio padažą, permaišykite.

4. Baklažanų masę gerai atvėsinkite.

5. Silkę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baklažanais. Patiekite apibarstę mėtų arba melisų lapeliais su lavašo traškučiais.

Lavašo traškučiams pagaminti pašlakstykite lavašą aliejumi ir supjaustykite norimos formos gabaliukais. Kepkite orkaitėje, kol pasidarys traškūs.

ALFO PATARIMAI:


· Rinkitės natūralią silkę, nesūrią, be aliejaus, be marinatų.

· Jeigu randate tik silkės filė aliejuje, nusausinkite aliejų popieriniais rankšluosčiais.  

· Kalendros puikiai tinka šiai silkei.

· Papildomo gaivumo suteiks ir smulkiai supjaustytas pomidoras, kurį įmaišykite į baklažanų masę. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page