top of page

Savaitės skaitomiausiųjų TOP5: nuo pusrytinių varškėtukų iki ant anglių iškeptos vakarienės

Daugiau lauko, daugiau valgomų laukinių augalų lapelių, daugiau naujų prieskonių ten, kur anksčiau jų nebuvo, pavyzdžiui, lauro lapelių uogų pyrage, daugiau tikros ugnies ir dūmo kvapo maiste. Vėjuotas, kartais vėsus, kartais šiltas, bet visgi gardus ir šiek tiek laisvesnis pavasaris. Ar jau pasėdėjote mėgstamos kavinukės ar restorano lauko terasoje?


Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?

skaitomiausi savaitės straipsniai, Alfas Ivanauskas, vmgonline

Turbūt jau vis dažniau valgote lauke arba namuose. Arba namuose, bet jau lauke paruoštą maistą. Rubrikos #Kulinariniopaveldoperlai autorius istorikas Rimvydas Laužikas yra rašęs, kad XIX amžiuje populiariausios valgymo lauke formos buvo medžioklė ir piknikas, tiksliau, valgymas lauke medžioklės metu buvo pikniko protėvis... Taigi, jeigu jau rengiate piknikus, būtinai išsikepkite greitąjį svogūnų pyragą, kuris skanus ir karštas, ir jau gerokai pravėsęs. Receptą rasite čia.

svogūnų pyragas, Alfo Ivanausko receptas

O penktadienio rubrikos #Laukinėvirtuvė šefas – virtuvės šefas Bernardas Anužis kviečia prisiminti bene seniausią maisto ruošimo lauke būdą – kepimą ant įkaitusių anglių ir keletą paprastų, bet kone gurmaniškų patiekalų receptų. Idėjas rasite čia.

kepimas ant anglių, šefo Bernardo Anužio patarimai

Uogų pilni pyragai yra puikus sprendimas norintiesiems gaivaus ir saldžiarūgščio, drėgno, bet miltinio patiekalo pasimėgavimui. Kvapnaus uogų pyrago receptas yra vertas būti išbandytas nedelsiant. Ypatingo aromato šiam Alfo pyragui suteikia netikėtas ingredientas – lauro lapelis. Receptas čia. Daugiau pavasarinių Alfo receptų rasite užsukę čia.

uogų pyragas be kiaušinių, Alfo Ivanausko receptas

Glotnučiai dažniausiai kvepia pusryčiais namuose. Trinti uogų, daržovių ir vaisių kokteiliai yra tapę sveikos mitybos simboliu, tik pelnytai? To savo rubrikoje #3dienioidėja klausia gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė ir pataria jais nepiktnaudžiauti ir rinktis tuos, kuriuose vaisių ir daržovių santykis yra 50:50. Daugiau apie glotnučius skaitykite čia.

glotnučiai,  dietologės Barboros Jarašūnės patarimai

Vieni populiariausių. Tikrai verti išbandyti. Varškėčiai-spurgos taps tikru atradimu ir patiekalų favoritu. Garantuojame, kad teks gaminti juos ne tik pusryčiams, bet ir pietums bei vakarienėms. Skanaus!

varškėčiai-spurgos, Alfo Ivanausko receptas


Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page