top of page

Savaitgalio pietums – aromatinė bomba: kukurūzinis viščiukas, marinuotas apelsininiame svieste!


kukurūzinis viščiukas, apelsininis sviestas, keptas viščiukas, Alfo receotai, receptas, Alfas Ivanauskas, pietūs, vakarienė
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


2 asm.

Reikia:

  • 1 kukurūzinio viščiuko

  • 120 g lydyto „ghi“ sviesto (tinka ir paprastas)

  • 2 apelsinų

  • gabalėlio citrinžolės

  • 4 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų ryžių acto

  • juodųjų pipirų

  • 250 g batatų

  • 1–2 galvučių česnako

  • 1 šaukštelio druskos

  • 30 g šviežių mėtų ir kalendrų (patiekti)

Įdarui:

  • 1 galvutės česnako

  • 30 g šviežių kalendrų

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 citrinžolės

  • kelių lašų konditerinės citrinų skonio esencijos

  1. Viščiuką įtrinkite lydytu sviestu, ryžių actu, kapota citrinžole, trintais česnakais ir tarkuota apelsinų žievele. Užspauskite apelsinų sulčių, užberkite juodųjų pipirų ir pusę kiekio druskos.

  2. Į viščiuko vidų sudėkite pusiau perpjautą česnako galvutę ir citriną. Taip pat – citrinžolę ir kalendras. Įlašinkite citrinų skonio esencijos. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas, o geriausiai – per naktį.

  3. Į kepimo formą įdėkite viščiuką ir įtrinkite likusia druska. Šalia sudėkite pusiau perpjautas česnako galvutes. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  4. Likus kepti 20 min., sudėkite nuluptus ir griežinėliais pjaustytus batatus.

  5. Viščiuką patiekti lėkštėje su keptais batatais, apibarstę šviežiais žalumynais.


Skanaus!



Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks

Naujausi įrašai

bottom of page