Aš Ikona pokalbių šou naujas sezonas vmg online

Naujienlaiškis

Rudeniškai jaukios, itin traškios salotos su keptų obuolių majonezu


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 100 g raudongūžio kopūsto

  • 2 morkų

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 raudonojo svogūno

  • 2–3 saliero lapkočių

  • 50 g anakardžių

  • Žiupsnelio druskos

  • Petražolių ir kalendrų žalumos (patiekti)

  • Čiabatos tipo duonos (patiekti)

Padažui:

  • 2 nesaldžių obuolių

  • 150 g majonezo


Mikrobangų krosnelę galite įsigyti ČIA.

  1. Plonais šiaudeliais supjaustykite raudongūžį kopūstą, morkas, papriką ir svogūną. Plonai supjaustykite ir salierą.

  2. Anakardžius suberkite į skardelę ir paskrudinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 4–5 min. Šiek tiek pasmulkinkite.

  3. Daržoves sudėliokite lėkštėje, užberkite smulkintų anakardžių, kalendrų arba petražolių lapelių.

  4. Obuolius subadykite ir dėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatę maksimalų kaitinimą, kepkite 8–10 min. priklausomai nuo obuolių rūšies. Po to išimkite, truputį atvėsinkite ir išskobkite vidų.

  5. Obuolių masę sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su majonezu, jei reikia – pasūdykite.

  6. Duonos riekeles apskrudinkite skrudintuvėje.

  7. Salotas patiekite su majonezu ir skrudinta duona.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg