top of page

Pyragėliai su špinatais ir kiaušiniu



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 „šalotinio“ svogūno

  • 50 g sviesto

  • 2–3 šaukštų baltojo vyno

  • 100 g špinatų

  • 250 g šaldytos sviestinės sluoksniuotos tešlos

  • 4 kiaušinių (S dydžio)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

1. „Šalotinį“ svogūną supjaustykite, pakepinkite pirmiausia svieste, o po to supilkite baltąjį vyną. Troškinkite, kol vynas išgaruos. Suberkite špinatų lapelius, pakepkite, kol lapeliai nuvys, įberkite muskato riešuto, pasūdykite, nukaiskite.

2. Iš atšildytos sluoksniuotos tešlos išpjaukite maždaug 10–12 cm skersmens apskritimus, sudėkite špinatų įdarą, bet viduriuką truputį praskleiskite. Įmuškite į vidų kiaušinį ir uždenkite kitu apskritimu. Užspauskite kraštus, stebėkite, kad kiaušinis nepratekėtų.

3. Pyragėlių paviršių patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 20–25 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page