top of page

Pusryčiai su hito ,,ŽGŽ" autore Austieja: ,,Mano pusryčių ritualas – neskubėti!"


Praeitą savaitę žemaitiškai dainuojančios aktorės ir dainų atlikėjos Austėjos Gendvilaitės daina ŽGŽ ( ,,Žiauriai graži žiema") praūžė lyg kokia pūga su keturiais viesulais: atrodė, kad visa Lietuva sėdi su ausinėmis prie langų, žiūri į iškritusias sniego pusnis ir romantiškai nusiteikę klauso švelnaus Austiejos (toks merginos muzikinis pseudonimas) balso.

Austėja Gendvilaitė, aktorė ir atlikėja
E.Jasiūno nuotr.

Žmonės sako, kad nubunda su skambančia Tavo ŽGŽ galvose. Su kuo galvoje dažniausiai nubundi Tu?

Mano nuostabai, o gal jau ir pripratimui, tikrai dažnai nubundu su galvoje skambančia melodija ar daina. Jeigu tai būna mano, niekur negirdėta melodija, tokiais atvejais keliuosi ir niūniuodama einu telefono link, kad kuo skubiau įsirašyčiau sapne išgirstą melodiją.


Tavo šventas pusryčių ritualas?

Mano pusryčių ritualas – neskubėti! Į tai įeina ne tik valgymas, bet ir mintys. Ramybė ir kiekvieno kąsnelio ar gurkšnio pajautimas. Taigi, pirmiausia turiu pajausti, ar noriu pusryčių, jei taip, tai ko noriu. Bet lėtas kavos gėrimas, pasimėgaujant aromatu, dažniausiai yra neatsiejama pusryčių ir minčių žadinimo dienai dalis.

Ar mėgsti gaminti?

Noro gaminti turiu tikrai ne visada. Bet kai to turiu, gaminu su meile ir didžiuliu pasimėgavimu. Kalbant apie maisto gaminimą, man patinka improvizuoti ir pačiai kurti, eksperimentuoti, stebėti, kaip kas derės... Deja, (o gal visai net ne ,,deja") negaminu pagal receptus, nes esu tikra, kad man nepavyktų nenukrypti nuo ,,teksto’’.


Pusryčių TOP patiekalai pagal Austėją?

Jei dieną laukia atsakingas darbas, arba reikia pusryčiauti greitai, renkuosi patiekalus iš kiaušinių, nesvarbu kokiu pavidalu. Esu pastebėjusi, kad jie man suteikia energijos ir užtikrina produktyvesnę veiklą iki pietų.


Kas Tau labiau patinka: pusryčiai namuose ar mieste? Suprantu, kad dabar viskas namuose, bet gerus dalykus gera prisiminti. Jeigu mėgsti pusryčiauti mieste - kur ir ką?

Man patinka pusryčiai namuose, ypač jeigu tai vasara, ankstyvas rytas ir aš su puodeliu kavos ir šokoladu rankose išvedu pasivaikščioti savo šunį į parką. Taip pasimėgauju rytu.


Austėja Gendvilaitė, aktorė ir dainų autorė, interviu
R.Rašpoliausko nuotr.

Jeigu pusryčiams būtų tiekiama muzika. Kokie būtų tavo muzikiniai pusryčiai?

Jei pusryčiams būtų muzika, pasigardžiuodama rinkčiausi savo vieno mylimiausių muzikantų - Peter Gabriel dainas.


Pusryčiai vaikystėje: kokie skoniai, kokie prisiminimai?

Vaikystės prisiminimai patys geriausi. Tai laikas, kai pusryčiai visada pagaminti ir kvapas žadina tave. Kažkodėl labiausiai įstrigęs spragsinčių blynų kvapas, skaniai pasklidęs po visus namus, ir laukiantis šaukšto medaus.


Su kuo iš Tau asmeniškai labiausiai imponuojančių asmenybių norėtum lėtai papusryčiauti kokį savaitgalį?

Man patinka ryto ramybė, kai esu tik su savimi, tad, ko gero, pusryčiams nekviesčiau svečių... Tačiau jeigu laikas būtų atsuktas smarkiai atgal ir poetas V. Mačernis būtų gyvas, mielai prisėsčiau prie jo pietų stalo.


Skanių pusryčių, klausantis Austiejos hito:



Naujausi įrašai

bottom of page