top of page

Puručiai sūrio pyragaičiai


Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Reikia:


  • 220 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • 120 g VILNIUS margarino „Kepiniams“ 140 g miltų

  • 70 g kietojo sūrio

  • 6-7 M dydžio kiaušiniai

1. Pieną užvirinkite su druska ir VILNIUS margarinu „Kepiniams“. Į verdantį mišinį suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys vientisas tešlos kamuolys. Nukaiskite.

2. Po truputį pilkite kiaušinius į tešlą nuolatos maišydami. Maišyti geriau maišytuvu lėtais apsukimais, svarbu neplakti. Taip pat galite išmaišyti mediniu šaukštu.

3. Pabaigoje suberkite sūrį. Išmaišykite.

4. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedidelius apvalius pyragaičius spauskite pro maišelį su antgaliu apvalia skylute arba formuokite šaukštu.

5. Pyragaičius kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kol jie kepa, pirmąsias 20 min. neatidarinėkite orkaitės, nes jie gali sukristi.

Naujausi įrašai

bottom of page