top of page

Pranoks lūkesčius: karštuoju būdu namuose gamintos korėjietiškos daržovės

Korėjietiškai ruoštos morkos ar burokėliai yra vienas paklausiausių produktų populiariausiose turgavietėse. Tačiau šių daržovių nesudėtinga pasigaminti namuose. Ilgai neužtruksite, o rezultatas pranoks visus lūkesčius.


korėjietiškos morkos, korėjietiškos daržovės garnyras, receptai, Azijos virtuvė, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Korėjietiškas daržoves galima valgyti kaip atskiras salotas, patiekti kaip garnyrą, taip pat galima dėti į įvairiausius gaminamus patiekalus: sriubas, troškinius, apkepus. Šiek tiek teorijos.


Svarbiausias ingredientas

Korėjietiškas daržoves galima gaminti iš įvairiausių daržovių, svarbiausia, kad jos būtų

supjaustytos plonais šiaudeliais. Tai galima padaryti arba peiliu, arba specialia pjaustykle. Taip pat tinka spiralinės pjaustyklės.


· Įvairiausių kopūstų

· Morkų

· Ridikų

· Baklažanų

· Burokėlių (juos galima naudoti tiek virtus, tiek žalius)

· Ropių

· Agurkų

· Salierų

· Paprikų

· Netgi bulvių


Būtini ingredientai


· Druska

· Kalendra

· Aitriosios paprikos

· Česnakas

· Aliejus (sezamų arba saulėgrąžų)

· Actas


Galima naudoti


· Kuminą

· Saldžiąsias paprikas

· Rūkytas paprikas

· Garstyčių grūdelius

· Juoduosius pipirus

· Lauro lapus

· Svogūnus

· Cukrų

· Maltą imbierą

prieskoniai, druska, pipirai, aliejus, receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

 

Kaip gaminti? Karštasis būdas


Reikia:

  • 500 g morkų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio cukraus

  • 30 ml baltojo vyno acto

  • ½ svogūno

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • ½ šaukštelio kalendrų (stambiai pagrūstų)

  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 1 šaukštelio sezamų aliejaus

  1. Supjaustykite morkas, sudėkite jas į dubenį, permaišykite su druska, cukrumi ir actu. Palikite pusvalandžiui.

  2. Morkas suformuokite į aukštą kalnelį. Supjaustykite svogūną, sudėkite jį ant morkų, taip pat smulkintus česnaką ir visus prieskonius.

  3. Užvirinkite aliejų ir verdantį pilkite tiesiai ant kalnelio viršaus. Palaukite, kol aliejus nutekės, tuomet viską permaišykite, užpilkite sezamų aliejaus ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite per naktį.




Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page