top of page

Nauja vieta valgyti. OLIVE KITCHEN: „Gera yra tai, kas tikra"


Gera, kad pagaliau išmokome vertinti tai, kas tikra. Tikrą maistą, tikrų malkų tikrą dūmą grilyje, tikrus augalus interjere, ir, žinoma, tikrus sprendimus, kurie gimsta iš tikro rūpesčio, kad žmogui būtų gerai.

Alfas Ivanauskas, Olive Kitchen

Ir nors virtuvės šefą, kulinarinių laidų ir knygų autorių, nenurungiamą gastrokeliautoją Alfą Ivanauską nustebinti nėra labai lengva, Kaune įsikūręs restoranas „Olive kicthen“ nustebino. Atsinaujinusioje Vienybės aikštėje duris atvėrusiame kokybiško maisto restorane Alfas rado tikrą maistą, t. y. autentiško skonio ir pagamintą taip, kaip turi būti pagamintas.


Rekomendacija damoms

...nes kaip tik moterys yra aistringiausios Cezario salotų gerbėjos. Ir kaip tik „Olive kicthen“ jas gamina tiesiog pavyzdines. „Daug kas siūlo Cezario salotas, bet, deja, tik vienetai žino, kaip jas tinkamai paruošti. Jei reikėtų parodyti pavyzdines salotas, pasakyčiau, kad reikėtų ateiti čia ir paragauti. Vištienos krūtinėlė neperkepta, padažas toks, koks ir turi būti. „Olive Kitchen“ gaminamas salotas galima drąsiai įtraukti į geriausių Cezario salotų Lietuvoje TOP3”.


Nei pridėsi, nei atimsi!

Autentiškose Italijos picerijose geriausių picų ragavęs, o ir savo laidose ne kartą picų receptais dalijęsis Alfas, paragavęs „Olive Kitchen“ iškeptų picų, nedaugžodžiavo: „Čia tas atvejis, kai valgai ir negėda, drąsiai gali rekomenduoti kitiems“.

Tešla picos pagrindui ruošiama restorane tik iš itališkų miltų, brandinama kelias dienas ir prieš kepant formuojama rankomis – tai išduoda ir netaisyklingo apskritimo formos picos pagrindas. „Traški išorėje, minkšta viduje plius kokybiški ingredientai yra geros picos požymis. Puiku tai, kad čia picą siūloma gardinti išskirtinės kokybės alyvuogių aliejumi, o ne padažais ar kečupu“. Užsuksiantiems į restoraną Alfas primygtinai siūlo paragauti picos su baravykais ir šonine: „Mmm... Tobulas skonių balansas: nieko nei pridėsi, nei atimsi. Tokia pica ir turi būti!”


Kaip tik tokie!

Alfas paragavo ir tradicinių šaltibarščių. „Labai nemėgstu vandeningų ar pieniškų šaltibarščių, todėl „Olive kitchen“ tirštiems ir sodriems šaltibarščiams – mano geriausi komplimentai“, – sako jis.

Dar vienas patiekalas, kurį testavo virtuvės šefas – tai midijos raudonųjų paprikų padaže. „Patiko tirštas kreminis padažas ir tai, kad midijos tiekiamos su skrudintomis bulvytėmis, nes būtent taip, o ne su duona valgyti midijas aš pats mėgstu labiausiai“, – atviravo Alfas. Įspūdį svečiui paliko ir tai, kad griliaus restorane nesijaučia dūmo kvapo, bet grilio patiekalai – skaniai kvepia dūmu, be to, maistas kepamas ant natūralių anglių, o ne ant elektrinio griliaus.



Kiekvienam – pagal norą

Vienoje gyviausių ir neabejotinai geriausia nuotaika pulsuojančių Kauno vietų įsikūręs restoranas – jau antrasis Kaune (pirmasis džiugina Kauno Akropolio lankytojus) ir, jeigu restoranui tinka toks epitetas, tai ši vieta yra labai atviros geros širdies: čia jauku susitikti ir kavos su draugais, ir pasimėgauti pietų pertraukėle su kolegomis, ir suvalgyti pietus su šeima, ir lepintis romantiška vakariene su mylimaisiais. Alfas atkreipė dėmesį, kad „Olive Kitchen“ siūlo labai įvairiapusį meniu, įvairių tautų virtuvių patiekalus, apjungia skirtingus skonius, tad kiekvienas atėjęs gali atrasti savo mėgiamus patiekalus ar jų derinius. Pasak jo, maisto įvairovė restorane užtikrina, jog kiekvienas atras tai, kuo norės pasimėgauti, juk paprastai ir vaikų bei tėvų norai dažnai skiriasi.


Palankus šeimai

Tai, kad restorano šeimininkams rūpi viskas – ir maisto kokybė, ir jauki aplinka, ir kiekvieno svečio komfortas, įrodo keli sprendimai. Pirma tai, jog antrojoje restorano salėje esantis vaikų žaidimų kambarys įrengtas taip, kad tėvai iš bet kurio šios salės kampo gali stebėti savo vaiką. “Tai rodo, kad čia šeimos yra iš tikrųjų laukiamos. Erdvės suprojektuotos taip, kad tėvams nereikėtų jaudintis dėl vaikų – jie visada jų matymo zonoje. Tai leidžia tėvams atsipalaiduoti“ – pastebi Alfas.

Antra, ypatingą nuotaiką ir tikrumo jausmą stiprina restorane vazonėlyje vešintis ir taip pat nuoširdaus šeimininkų rūpesčio reikalaujantis pats tikriausias šimtametis alyvmedis. Restorano lankytojai nesusilaiko nepalietę jo lapelių, neprisilietę prie kamieno – tikrina, ar tikrai tikras.

Beje, alyvmedis, alyvuogė restorane yra ne tik simbolis, bet turi ir privilegijų. Klientai, už 1 eurą įsigiję „Alyvuogės“ kortelę, gauna 25 proc. nuolaidą visoms picoms.



Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page