AŠ Ikona vmgonline

Naminis kebabas lavaše su vištiena


Vytautės Ribokaitės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 800 g nukaulintos vištienos kulšelių mėsos

  • 2 citrinų

  • 1 didelio svogūno

  • 1 apelsino

Marinatui:

  • 1 šaukšto maltos kalendros

  • 1 šaukšto malto kumino

  • 1 šaukšto džiovinto rozmarino

  • 1 šaukšto česnako granulių

  • 1 šaukšto parūkytos paprikos

  • 3 skiltelių smulkinto česnako

  • Šlakelio aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Jogurtiniam-česnakiniam padažui:

  • 200 g natūralaus jogurto

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 skiltelės smulkinto česnako

  • Ryšelio smulkintų šviežių mėtų

  • 50 g tarkuoto agurko

Majoneziniam padažui:

  • 150 g majonezo

  • Žiupsnelio žagrenio

Patiekti:

  • Pasmulkinto raudonojo kopūsto

  • Korėjietiškų morkų

  • ½ raudonojo svogūno

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Ryšelio šviežių kalendrų

1. Marinatui sumaišykite visus ingredientus. Mėsą sudėkite į marinatą ir gerai išmaišykite. Marinuokite geriausiai per naktį.

2. Į citrinų puseles įsmeikite iešmelius, ant jų verkite vištieną pramaišiui su svogūnais. Uždenkite iešmelius apelsino pusele ir šaukite konstrukciją į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 45–50 min.

3. Padažams sumaišykite ingredientus. Raudonąjį svogūną pasmulkinkite pusžiedžiais ir sumaišykite su citrinos sultimis.

4. Lavašą patepkite padažais, sudėkite pjaustytos vištienos, svogūno, smulkintų kalendrų, šiek tiek kopūsto ir morkų. Ant viršaus dar uždėkite jogurtinio-česnakinio padažo, suvyniokite ir lengvai apskrudinkite ant grilinės keptuvės.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg