AŠ Ikona vmgonline

Midijos su raudonuoju padažu ir kriaušėmis



Kerniaus Pauliukonio nuotr.


2 asm.


  • Reikia:

  • 1 nedidelio rausvojo svogūno

  • 50 g karšto rūkymo šoninės

  • 50 g sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 2 kriaušių

  • 3 skiltelių česnako

  • 500 g midijų

  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 100 ml vištienos sultinio

  • kelių šakelių šviežio rozmarino

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite puode arba gilioje keptuvėje su sviestu, aliejumi, šonine ir rozmarinu.

  2. Suberkite cukrų ir kubeliais pjaustytas kriaušes. Maišydami kepkite dar kelias minutes. Sudėkite midijas ir smulkiai pjaustytą česnaką.

  3. Pagardinkite druska, pipirais. Supilkite smulkintus pomidorus ir sultinį.

  4. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite dar apie 5 min., kol midijos atsivers.

  5. Midijas patiekite gilioje lėkštėje su padažu.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg