Midijos su apelsinų padažu
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Midijos su apelsinų padažu


Reikia:

  • 1 kg midijų

  • 1 svogūno

  • 6-8 skiltelių česnako

  • 250 ml nealkoholinio baltojo vyno

  • 250 ml riebios grietinėlės

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Prieskonių jūros gėrybėms

  • Ryšelio petražolių ir kalendrų

  • 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

  • 1 čiabatos


Midijas kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, patikrinkite, ar jos visos tinkamos vartoti. Sudėkite į puodą, įpilkite stiklinę vandens, uždenkite ir kaitinkite 10-15 min.Duoną supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.Supjaustykite svogūnus ir česnaką. Ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir česnaką į sviestą, kepkite, kol lengvai apskrus. Įberkite prieskonių, druskos, 2 pipirų mišinio, įpilkite nealkoholinio vyno ir pavirkite, kol pusę vyno kiekio nugaruos.Įpilkite šaukštelį DANSUKKER auksaspalvio sirupo.  Supilkite grietinėlę ir sudėkite apelsinų žievelę, trumpai pavirkite.Išvirusias midijas patiekite su padažu ir čiabatos skrebučiais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg