top of page

Keptų česnakų kečupas (Alfo receptas)

Naminis keptų česnakų kečupas tiks prie visų grilio patiekalų ir ne tik.

Pagardins ir mėsą, ir žuvį, ir mėsainius. Nesudėtingas, bet labai įkvepiantis receptas.


Keptų česnakų kečupas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.


Keptų česnakų kečupui pagaminti reikia:

  • 100 g padažo reikės:

  • 8 česnako skiltelių

  • 5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Šašlykų“

  • Žiupsnelio kalendrų ir bazilikų

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Česnako skilteles iškepkite orkaitėje ar ant grilio kartu su alyvuogių aliejumi.

  2. Dar karštą česnaką dėkite į trintuvą ir viską sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Šašlykų“, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, medumi ir baltojo vyno actu.


ALFO PATARIMAI:

· Jei norėsite šį padažą laikyti ilgiau, jį reikėtų kelias minutes pavirti.

· Norint sustiprinti česnako skonį ir kvapą, galite įtarkuoti 1 šviežio česnako skiltelę.

· Šis kečupas tinka prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų ar mėsainių.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page